Κλείσιμο

Ο «Ελ Τσάπο» έκαιγε και έθαβε ζωντανούς τους εχθρούς του

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πώς εκτελούσε εν ψυχρώ εχθρούς του από τα αντίπαλα καρτέλ ναρκωτικών ο Μεξικανός βαρόνος «Ελ Τσάπο» προχώρησε ο πρώην σωματοφύλακας του στη δίκη του πρώτου στις ΗΠΑ. 

Ο πρώην σωματοφύλακας και προσωπικός βοηθός του «Ελ Τσάπο», Ισαϊας Βαλντέζ Ρίος έδωσε λεπτομέρειες σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την δολοφονική δράση του πρώην αφεντικού του. Είπε ότι περίπου το 2006,2007 παραδόθηκε στον «Ελ Τσάπο», Χοακίν Γκούζμαν ένα μέλος ενός αντίπαλου καρτέλ ναρκωτικών ως «δώρο». 

Ο Γκούζμαν ήταν εξαιρετικά ενοχλημένος όταν διαπίστωσε ότι ο κρατούμενος είχε βασανιστεί με πυρωμένο σίδερο και τσιγάρα. Τελικά μετά από αρκετές ημέρες που τον ανέκρινε προσωπικά ο «Ελ Τσάπο» έδωσε εντολή στους άνδρες του να ανοίξουν ένα τάφο σε παρακείμενο νεκροταφείο. Στη συνέχεια τον μετέφεραν μπροστά στην τρύπα όπου ο Ελ Τσάπο τον πυροβόλησε. Ο άνδρας πάλευε να πάρει αέρα όταν ο «Ελ Τσάπο» ζήτησε να τον θάψουν ζωντανό. 

Σύμφωνα με την κατάθεση του 39χρονου πρώην σωματοφύλακα, ο βαρόνος ήταν το ίδιο σκληρός και με δύο άλλα μέλη αντίπαλου καρτέλ. Όταν τελείωσε την ανάκριση τους ζήτησε πάλι από τους βοηθούς του να ανοίξουν μία μεγάλη τρύπα στο έδαφος και να της βάλουν φωτιά. Οδήγησε τους δύο κρατούμενους μπροστά στην τρύπα, τους πυροβόλησε στο κεφάλι βρίζοντας τους και διέταξε να τους πετάξουν στη φωτιά. «Μας είπε: δεν θέλω να μείνουν τίποτα κόκαλα», παραδέχθηκε ο σωματοφύλακας. 

Ο 61χρονος Χοακίν Γκούζμαν, γνωστός με τον ψευδώνυμο «Ελ Τσάπο», δικάζεται στις ΗΠΑ για την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη χώρα. Αυτή, όμως, είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται στο δικαστήριο για δολοφονίες.

Πηγή: skai.gr