Κλείσιμο

Παραθαλάσσιο οικόπεδο στο Ντουμπάι (μια λωρίδα άμμου δηλαδή) πουλήθηκε για 34 εκατομμύρια δολάρια (βίντεο)

Ανώνυμος κροίσος έδωσε αυτό το εξωφρενικό πoσό για να αγοράσει ένα κομμάτι αμμουδιάς στο πολυτελές τεχνητό νησί Jumeirah Bay Island

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε για 34 εκατομμύρια δολάρια, σε διάφορα μέρη του κόσμου: πανύψηλα κάστρα, μεγάλες παραθαλάσσιες επαύλεις, μεγαλοπρεπή, αχανή κτήματα,  στόλους από ή Rolls-Royce Phantom, ακόμη το δικό σας ιδιωτικό τζετ.

Στο Ντουμπάι, με 34 εκατομμύρια δολάρια αγοράζεις… τόνους άμμου.

Ανώνυμος κροίσος έδωσε αυτό το εξωφρενικό πόσο για να αγοράσει ένα κομμάτι αμμουδιάς. Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα άδειο «παραθαλάσσιο» οικόπεδο 2.275 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο πολυτελές τεχνητό νησί Jumeirah Bay Island, σε σχήμα ιππόκαμπου (κεντρική φωτό), το οποίο τώρα ανοικοδομείται. 

Το κομμάτι άμμου ανήκε στον Βρετανό επιχειρηματία Ουμάρ Καμάνι, ο οποίος το αγόρασε το 2021 για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια και τώρα το πούλησε τρεις φορές πάνω, όπως αναφέρει το cnn.com.

«Το Jumeirah Bay είναι η πιο exclusive τοποθεσία στο Ντουμπάι», εξήγησε ο Andrew Cummings του Knight Frank Dubai, του κτηματομεσιτικού γραφείου που διαχειρίστηκε την πώληση.

«Απευθύνεται σε άτομα με εξαιρετικά υψηλό εισόδημα που αναρωτιούνται: "Ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι που μπορώ να αγοράσω;" Αντιπροσωπεύει το καλύτερο στην κατηγορία για τοποθεσία και ιδιοκτησία στο Ντουμπάι», είπε. 

Το Jumeirah Bay Island συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας γέφυρας 300 μέτρων. Διαθέτει 128 οικόπεδα που είναι σχεδόν άδεια και ένα από αυτά, είναι εκείνο που πωλήθηκε για την εξωφρενική τιμή των 34 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου 31 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το CNN, ο νέος ιδιοκτήτης δεν αγόρασε την λωρίδα άμμου «χρυσάφι» χωρίς λόγο.

Στόχος είναι το τχνητό νησί να γίνει «σαν το Μπέβερλι Χιλς ή το Λος Άντζελες» - πράγμα καθόλου παράλογο για Ντουμπάι. 

Πηγή: skai.gr