Διαδηλώσεις δίπλα στην Τζοκόντα: Εισβολή Γάλλων συνδικαλιστών στο Λούβρο - Βίντεο - Φωτό

Το σχέδιο Μακρόν περιλαμβάνει την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη το 2030 με 43 χρόνια εργασίας για κατοχύρωση πλήρους σύνταξης

Μια ομάδα Γάλλων συνδικαλιστών εξέφρασε την Τετάρτη την αντίθεσή της στο σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού του Εμανουέλ Μακρόν «εισβάλοντας» στο Μουσείο του Λούβρου. Ο πολιτιστικός κλάδος της συνδικαλιστικής Γενικής Εργατικής Συνομοσπονδίας (CGT), CGT-Culture, μοιράστηκε ένα βίντεο στο Twitter από τη διαμαρτυρία. Το βίντεο δείχνει μια ομάδα να κυματίζει σημαίες της CGT και να φωνάζει: «Θα το πάμε μέχρι την απόσυρση (του μεταρρυθμιστικού έργου)» καθώς περνούσαν μέσα από τις αίθουσες του μουσείου.

Πανελλαδικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, για έκτη φορά από τον Ιανουάριο, αφού το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης  όταν ανακοινώθηκε πέρυσι. 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να επεκτείνουν τις απεργίες και τις διαδηλώσεις κινητοποιώντας ομάδες γυναικών στις 8 Μαρτίου και ομάδες νέων στις 9 Μαρτίου.

Επίσης, έχουν ορίσει νέες ημέρες κινητοποίησης για τις 11 και 15 Μαρτίου, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Twitter. Το επίμαχο σχέδιο περιλαμβάνει την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη το 2030 με 43 χρόνια εργασίας για κατοχύρωση πλήρους σύνταξης. 
 

Πηγή: skai.gr