εθνική οδός

Κακοκαιρία Barbara: Άνοιξαν Εθνική και Αττική Οδός και για τα βαρέα οχήματα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, αυτή την στιγμή παρατηρείται ύφεση των φαινομένων και οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Ωστόσο, η εικόνα μπορεί να αλλάξει αργότερα

Κλείσιμο

Ντονέτσκ: Τουλάχιστον εννέα τραυματίες από τον ουκρανικό βομβαρδισμό, λένε οι φιλορωσικές αρχές

Ο Κουλέμζιν, υποστηριζόμενο από τη Ρωσία δήμαρχος, έκανε λόγο για τουλάχιστον έξι τραυματίες, ενώ η εδαφική άμυνα ανακοίνωσε πως υπάρχουν εννέα τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι τραυματίσθηκαν σήμερα από βομβαρδισμό του Ντονέτσκ, προπύργιου των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι φιλορωσικές αρχές, οι οποίες υποστηρίζουν πως πρόκειται για «την πιο μαζική επίθεση» που έχουν πραγματοποιήσει οι ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη από το 2014.

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Κουλέμζιν, τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία δήμαρχο του Ντονέτσκ, τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν 40 ρουκέτες «BM-21 Grad» εναντίον της πόλης. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Κουλέμζιν έκανε λόγο για έγκλημα πολέμου.

«Ακριβώς στις 7:00 σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν εναντίον του κέντρου του Ντονέτσκ την πιο μαζική επίθεση που έχουν πραγματοποιήσει από το 2014», τη χρονιά που η πόλη αυτή πέρασε υπό τον έλεγχο των ρώσων αυτονομιστών με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια σύγκρουση με το Κίεβο, έγραψε ο Κουλέμζιν στην εφαρμογή Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρουκέτες έπληξαν πολυκατοικίες, γραφεία, μια εκκλησία, ένα σχολείο και ένα γήπεδο.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης βομβαρδισμό του Ντονέτσκ από τις ουκρανικές δυνάμεις με οβίδες διαμετρήματος 155 χιλιοστών.

Ο φιλορώσος αξιωματούχος δημοσιοποίησε φωτογραφίες που εικονίζουν πολλά σημεία που έχουν πληγεί και κτίρια στις φλόγες με πυροσβεστικά οχήματα.

Ο Κουλέμζιν έκανε λόγο για τουλάχιστον έξι τραυματίες, ενώ η εδαφική άμυνα του Ντονέτσκ ανακοίνωσε πως υπάρχουν εννέα τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

Η πόλη του Ντονέτσκ έχει γίνει στόχος φονικών ουκρανικών πυρών τις τελευταίες εβδομάδες. Στις αρχές Δεκεμβρίου, τουλάχιστον έξι άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε τέτοια πλήγματα, σύμφωνα με τις τοπικές φιλορωσικές αρχές.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε σήμερα από την πλευρά του δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στις ζώνες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κιέβου κοντά στο Ντονέτσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ