Ντι Μάιο: H Iταλία δεν θα θέσει βέτο σε κυρώσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο

"H Ιταλία δεν πρόκειται να θέσει βέτο στις κυρώσεις σε βάρος του ρωσικού φυσικού αερίου", δήλωσε από το Ζάγκρεμπ ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι, Λουΐτζι Ντι Μάιο.

"Η χώρα μου δεν κάνει πίσω, ούτε σε ό,τι αφορά της κυρώσεις στο φυσικό αέριο της Ρωσίας, ιδίως μετά τις θηριωδίες της Μπούτα", πρόσθεσε ο αρχηγός της αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Αρνητική στάση απέναντι στο ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου, τηρεί πάντως η Βιέννη.

Νωρίτερα, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλεμπεργκ, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο ORF, δήλωσε πως η χώρα του δεν θα υποστηρίξει κανένα εμπάργκο της ΕΕ στις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς το μπλοκ έχει άλλες επιλογές για να αυστηροποιήσει τα τιμωρητικά μέτρα κατά του Πούτιν.

Η Αυστρία, ενώ είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς πράσινης ενέργειας, εξακολουθεί να βασίζεται στο φυσικό αέριο για περίπου το ένα τέταρτο των ενεργειακών αναγκών της.

Οι ρωσικές εισαγωγές αντιπροσωπεύουν το 80% της προμήθειας φυσικού αερίου της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ