Κλείσιμο

Ντάουνινγκ Στριτ: Κανένα σχέδιο για αλλαγή του νόμου που απαγορεύει την αφαίρεση εκθεμάτων από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ υποστήριξε πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι νόμιμη ιδιοκτησία των επιτροπών διοίκησης του Μουσείου και η διαχείρισή τους είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την πάγια θέση της βρετανικής κυβέρνησης ότι δεν σχεδιάζεται αλλαγή του νόμου που δεν επιτρέπει την αφαίρεση αντικειμένων από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου πέραν συγκεκριμένων περιστάσεων, επανέλαβε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η θέση μας επ' αυτού δεν έχει αλλάξει. Οι αποφάσεις που σχετίζονται με τη φροντίδα και τη διαχείριση των συλλογών είναι ζήτημα του Μουσείου και των επιτρόπων του», δήλωσε ο εκπρόσωπος μετά από την αποκάλυψη περί επαφών του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν με την ελληνική κυβέρνηση.

Πρόσθεσε πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι νόμιμη ιδιοκτησία των επιτροπών διοίκησης του Μουσείου και η διαχείρισή τους είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση.

Πάντως ο εκπρόσωπος σχολίασε πως οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από τα μουσεία, ιδίως όταν αφορούν αφαίρεση αμφιλεγόμενων εκθεμάτων από τη συλλογή τους, θα πρέπει να δικαιολογείται έναντι του βρετανικού κοινού.

Πηγή: skai.gr