Νορβηγία: Λιποτάκτης της Wagner συνελήφθη προσπαθώντας να περάσει τα σύνορα πίσω στη Ρωσία

Η νορβηγική αστυνομία συνέλαβε έναν πρώην διοικητή της Wagner, o oποίος προσπάθησε να περάσει παράνομα τα σύνορα πίσω στη Ρωσία αφού είχε ζητήσει άσυλο στη Νορβηγία στις αρχές του έτους

Η νορβηγική αστυνομία συνέλαβε έναν πρώην διοικητή της Wagner, o oποίος προσπάθησε να περάσει παράνομα τα σύνορα πίσω στη Ρωσία αφού είχε ζητήσει άσυλο στη Νορβηγία στις αρχές του έτους, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Αντρέι Μεντβέντεφ, ο οποίος δραπέτευσε από τη Ρωσία τον Ιανουάριο μέσω των αρκτικών συνόρων με τη Νορβηγία, είχε αναφέρει πως στην προσπάθειά του να δραπετεύσει τον πυροβόλησαν οι Ρώσοι φρουροί πυροβόλησαν. Έχει μιλήσει για την εποχή που πολεμούσε στην Ουκρανία ως μέλος της ομάδας Wagner.

Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργά την Παρασκευή ότι ένας άνδρας περίπου 20 ετών συνελήφθη για απόπειρα παράνομης διέλευσης των ρωσικών συνόρων, αλλά δεν τον κατονόμασε. Ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας του Finnmark αρνήθηκε να δώσει την ταυτότητα του συλληφθέντος.

Η διέλευση των συνόρων προς τη Ρωσία επιτρέπεται μόνο σε καθορισμένα σημεία.

Όμως η σύλληψη του Μεντβέντεφ οφείλεται σε παρεξήγηση, δήλωσε στο Reuters ο Νορβηγός δικηγόρος του Μπριντζούλφ Ρίσνες.

Κατά την άφιξή του στη Νορβηγία, ο Μεντβέντεφ είπε ότι ζήτησε άσυλο επειδή φοβόταν για τη ζωή του, αφού είδε τη δολοφονία και την κακομεταχείριση Ρώσων κρατουμένων που τους έφερναν στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.
 

Πηγή: skai.gr