Νικ Κύργιος: Παραδέχθηκε επίθεση στην πρώην φίλη του, αλλά δεν καταδικάστηκε – Δικαστής: «Μεμονωμένη πράξη βλακείας»

Όπως γνωστοποιήθηκε στην ακροαματική διαδικασία, ο Κύργιος έσπρωξε την Κιάρα Πασάρι το 2021

Ο ιδιόρρυθμος ομογενής τενίστας Νικ Κύργιος (Nick Kyrgios) παραδέχτηκε πως επιτέθηκε σε πρώην σύντροφό του, αλλά απέφυγε την καταδίκη. Η ομολογία ενοχής του 27χρονου σε δικαστήριο της Καμπέρα έγινε αφού οι δικηγόροι του απέτυχαν να αποφύγουν τη δίκη επικαλούμενοι λόγους ψυχικής υγείας.

Όπως γνωστοποιήθηκε στην ακροαματική διαδικασία, ο Κύργιος έσπρωξε την Κιάρα Πασάρι στο πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια ενός καυγά στην Καμπέρα το 2021. Η δικαστής αποκάλεσε το περιστατικό «μια μεμονωμένη πράξη βλακείας ή εκνευρισμού» όταν τον απάλλαξε από καταδίκη.

Τα συμφωνηθέντα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο λένε ότι ο κ. Κύργιος έσπρωξε την Πασάρι και την έριξε στο έδαφος αφότου εκείνη τον εμπόδισε να φύγει σταματώντας το αυτοκίνητό του ενώ καβγάδιζαν στις 10 Ιανουαρίου 2021. 

Η Πασάρι ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία τον επόμενο μήνα, αλλά δεν έκανε επίσημη καταγγελία. Το ζευγάρι συμφιλιώθηκε και συνέχισε τη σχέση του, αλλά αφού χώρισαν, η κοπέλα προέβη σε επίσημη καταγγελία το Δεκέμβριο του 2021.

Ο δικηγόρος Μάικλ Κουκούλιες-Σμιθ υποστήριξε ότι ο κ. Κύργιος προσπαθούσε να εκτονώσει τον καυγά καλώντας ένα Uber και είχε επανειλημμένα προσπαθήσει να απομακρύνει «νόμιμα» την Πασάρι από το αυτοκίνητο πριν από το περιστατικό.

«Σε αυτό το πλαίσιο και την απογοήτευση που προέκυψε, ο πελάτης μου αντέδρασε, και συνέβη το αδίκημα», είπε. «Υπάρχει μια σχέση μεταξύ της ψυχικής του υγείας και του αδικήματος - παρόλο που σήμερα δεν υποφέρει πλέον στον ίδιο βαθμό».

Ο κ. Κύργιος ζήτησε συγγνώμη την επόμενη ημέρα, δείχνοντας ότι αποδέχεται την ευθύνη του προς την κ. Πασάρι, πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Κατά την καταδίκη του κ. Κύργιου, η δικαστής Μπεθ Κάμπελ δήλωσε ότι ήταν «ένας νεαρός άνδρας που προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από μια κατάσταση με έντονα συναισθήματα». «Ενεργήσατε εν βρασμώ ψυχής» σημείωσε, και πρόσθεσε: «Σε αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζα οποιονδήποτε νεαρό άνδρα σε αυτό το δικαστήριο. Είσαι απλά ένας νεαρός άνδρας που τυχαίνει να χτυπάει ιδιαίτερα καλά την μπάλα του τένις».

Τέλος, είπε στον κ. Κύργιο ότι οι αναφορές από την οικογένειά του έδειξαν ότι έχει πολλή «αγάπη και υποστήριξη» γύρω του.

Πηγή: bbc.com