Ιράν: Παρουσίασε νέο βαλλιστικό πύραυλο με βεληνεκές έως και 1.400 χλμ

Ο νέος πύραυλος ονομάστηκε Rezvan και διαθέτει αποσπώμενη κεφαλή με βεληνεκές έως και 1.400 χιλιόμετρα

Έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς παρουσίασαν σήμερα, Πέμπτη οι ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης για τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ (1980-1988).

Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, ο νέος πύραυλος ονομάστηκε Rezvan και είναι ένας πύραυλος ρευστών καυσίμων με αποσπώμενη κεφαλή με βεληνεκές έως και 1.400 χιλιόμετρα.

«Πρόκειται για έναν βαλλιστικό πύραυλο ακριβείας που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα οκτώ φορές της ταχύτητας του ήχου», όπως ανακοίνωσε ο στρατός Χοσέιν Σαλάμι, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης και μπορεί να εκτοξευθεί από διάφορες σταθερές και κινητές πλατφόρμες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής του Ιράν επανέλαβε τη θέση της Τεχεράνης ενάντια σε οποιαδήποτε αλλαγή στα ιστορικά και γεωπολιτικά σύνορα της περιοχής, αναφερόμενος στην κλιμάκωση των εχθροπραξιών δεκαετιών μεταξύ των γειτόνων Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Ο υποστράτηγος Mohammad Bagheri, ο αρχηγός του επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δήλωσε: «Δεν θα ανεχτούμε αλλαγές στα σύνορα των χωρών της περιοχής και συμβουλεύουμε τις χώρες του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας να λύσουν τα προβλήματά τους μέσω του διαλόγου», σημειώνοντας ότι «το Ιράν δεν θα δεχτεί την αλλαγή των συνόρων με πόλεμο και δεν θα μείνει σιωπηλό».

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ιράν