Μεγάλες διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία της οικονομικής δυσπραγίας, της κρίσης και της ανεργίας, η υπόθεση του πολυτελούς θέρετρου του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.

Το «παλάτι» του Τούρκου προέδρου έχει κατασκευαστεί εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο μόλις τώρα ο αρχιτέκτονας, -ενδεχομένως για να περηφανευτεί για το έργο του, έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του θέρετρου με τα 300 δωμάτια, τις πισίνες και την ιδιωτική παραλία.

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη και πυρά από την αντιπολίτευση, ωστόσο στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδόθηκε ποτέ.

Φωτογραφίες από το εξοχικό Ερντογάν στη Μαρμαρίδα έδειξε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος μιλώντας για τα μέτρα λιτότητας στο δημόσιο και για τα παιδιά που πάνε νηστικά για ύπνο στην Τουρκία.

«Αυτή είναι η εγκύκλιος εξοικονόμησης πόρων που δημοσίευσε ο Ερντογάν. Ένα νέο παλάτι! Βγάζει τέτοιες οδηγίες αλλά εξαιρεί τον εαυτό του», «Γίνει παράδειγμα για το λαό σου. Έχει 13 αεροσκάφη, έχει στόλο με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Χάνουμε τα λογικά μας. Τα παιδιά στη χώρα πάνε να κοιμηθούνε πεινασμένα, κοιτάξτε το κέφι που έχει ο πρόεδρος», τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, εξήγησε πως ό,τι και αν λέει η αντιπολίτευση αυτό που έχει σημασία είναι πως θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι του Ερντογάν στην Τουρκία της φτώχειας και του πληθωρισμού.

Θύμισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στην εξουσία ως «παιδί του λαού» από τη φτωχογειτονιά Κασίμπασα και τώρα φέρεται να έχει θερινό παλάτι με ιδιωτικές πισίνες και ιδιωτική παραλία, 13 προεδρικά αεροσκάφη και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις