Τα σχέδια για το πολυτελές θέρετρο Ερντογάν στη Μαρμαρίδα - Σάλος στην Τουρκία της κρίσης

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία της βαθιάς οικονομικής κρίσης το σχέδιο που διέρρευσε για την πολυτελή εξοχική κατοικία του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.

Το εξοχικό που εκτείνεται σε 92 στρέμματα, έχει ιδιωτική πισίνα, ιδιωτική παραλία ενώ ακούγεται πως έχει και περί τα 300 δωμάτια.

Στο θέρετρο Ερντογάν φιλοξενούνται τακτικά ξένοι ηγέτες όπως ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

 

Την ίδια ώρα η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας είναι δραματική.

Ο επίσημος πληθωρισμός βρίσκεται στο 17,53% ωστόσο οι πολίτες είναι δύσπιστοι και καταγγέλλουν ότι ο πληθωρισμός είναι άνω του 40% και η κυβέρνηση το αποκρύπτει για να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Χαρακτηριστικές δηλώσεις Τούρκων πολιτών που μεταδόθηκαν στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Σήμερα»:

«Είμαι 76 ετών και πηγαίνω και καθαρίζω χώρους. Και βεβαία εργάζομαι πώς να ζήσω με τη σύνταξη των 1.800 λιρών (175 ευρώ)».

«Πριν από 50 χρόνια ένας συνταξιούχος με το εφάπαξ πήγαινε και αγόραζε διαμέρισμα. Σήμερα με το εφάπαξ δεν μπορούμε να αγοράσουμε δύο κιλά μπακλαβά».

«Σε αυτή τη χώρα ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 60%. Θα βγουν όμως να μας πουν για πληθωρισμούς 14% για να δώσουν αυξήσεις 7% το εξάμηνο».

«Ο πληθωρισμός στην πραγματικότητα είναι πάνω από 40% Η κυβέρνηση λέει 17%, 14%. Αυτό το κάνουν για να μην δώσουν αυξήσεις. Στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους».
 

Πηγή: skai.gr