Κλιμακώνει την εμπρηστική ρητορική ο Ερντογάν: Η Ελλάδα παρενοχλεί στο Αιγαίο, είναι πιόνι

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για τα εξοπλιστικά της χώρας του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χάρη στα όπλα της η Τουρκία είναι «μπελάς όσων είναι εχθροί της στον κόσμο»

Στη ρότα των εμπρηστικών δηλώσεων σε βάρος της Ελλάδας κινήθηκε για τρίτη μέρα κατά σειρά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυριζόμενος ότι «αυτοί που προκαλούν αναταραχή στο Αιγαίο με την παρενόχληση και την αγένειά τους είναι απλά πιόνια».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε εμμέσως την Ελλάδα υποχείριο ξένων δυνάμεων ισχυριζόμενος ότι «αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις και αγένεια σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο, είναι μόνο πιόνια και ο πραγματικός αγώνας είναι με αυτούς που βρίσκονται πίσω τους».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας. Γνωρίζουμε τις προθέσεις εκείνων που ρίχνουν όπλα σε τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο και ειδικά δίπλα στα σύνορα μας τω, ενώ δεν μας τα πουλούν», ανέφερε στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφέρθηκε και στους ναυτικούς της χώρας για τους οποίους είπε ότι «είναι πολεμιστές στα χνάρια των διαβόητων αρχηγών που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη».

Παράλληλα μίλησε και για τα εξοπλιστικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χάρη στα όπλα της η Τουρκία είναι «μπελάς όσων είναι εχθροί της στον κόσμο»: «Πλέον πλέουμε στις θάλασσές μας με τις φρεγάτες μας. Κάποιος όμως περιμένει κάτι από κάπου. Υπάρχουμε με τα μη επανδρωμένα μας , τα  οπλισμένα μη επανδρωμένα μας και τα Akıncı μας. Τώρα είμαστε με τον Gökbey μας. Τώρα, με αυτά τα όπλα, είμαστε ο μπελάς όσων μας είναι εχθροί στον κόσμο. Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θαυμάζει άλλες χώρες στον κόσμο με τις δυνατότητες  που έχει. Τελείωσε αυτά τώρα είναι ιστορία», δήλωσε.

Πηγή: skai.gr