Νέες προκλήσεις Ερντογάν: "Κράτη εγκληματίες" Κύπρος, Ισραήλ, Σύρια

Νέες προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «κράτη εγκληματίες» Κύπρο, Ισραήλ και Σύρια. 

«Όσοι μιλούσαν εναντίον μας τώρα κάθονται να συνομιλήσουν μαζί μας» δήλωσε ακόμα. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν Τουρκία υποστήριξε δε ότι «η Τουρκία δέχεται οικονομικές επιθέσεις», για να δικαιολογήσει την κρίση της τουρκικής οικονομίας. 

«Βρισκόμαστε υπό πολιορκία τα τελευταία 10 χρόνια από τον Καύκασο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, από τα Βαλκάνια μέχρι τη Σύρια» ανέφερε. Ο πρόεδρος της Τουρκίας συναντήθηκε και με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

O Γενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ,  στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Τουρκία.

Στις διμερείς και δια εκπροσώπων συνομιλίες συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, οι τεχνικές συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ των στρατιωτικών κλιμακίων Τουρκίας - Ελλάδας και νατοϊκά θέματα.

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε τη σημασία να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε αποτέλεσμα των συνομιλιών και πως η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει την λύση του ζητήματος με διάλογο χωρίς προϋποθέσεις.  
 

Πηγή: skai.gr