Τσαβούσογλου σε Στόλτενμπεργκ:Η Ελλάδα έστειλε πλοία σε υφαλοκρηπίδα μας-Τι είπαν για PATRIOT

Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική η Άγκυρα, καθώς μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, η οποία διήρκησε περίπου 1,5 ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «κάποιοι σύμμαχοί μας συνέχεια φέρνουν τις διαφορές μας στην ατζέντα του ΝΑΤΟ» εννοώντας βέβαια τη Γαλλία και την Ελλάδα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος με την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, η οποία δήλωσε ότι «θα υπερασπιστούμε την Γαλάζια Πατρίδα μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «η Ελλάδα έστειλε πολεμικά σκάφη στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας» προσθέτοντας ότι παρενέβη το ΝΑΤΟ, καθώς είδε μια πιθανότητα σύγκρουσης. 

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την επιθυμία της Άγκυρας να αγοράσει πυραύλους PATRIOT εξηγώντας ότι οι S400 ήταν λύση ανάγκης.

Από την πλευρά του ο ΓΓ τουτ ΝΑΤΟ δήλωσε την ικανοποίησή του για τη γραμμή επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε κρίση.

Σε ό,τι αφορά στους S400 ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι αποτελούν απειλή για τα συμμαχικά αεροσκάφη κι έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ απειλούν με εμπάργκο λόγω των S400 και η Τουρκία θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της.      
 

Πηγή: skai.gr