Κλείσιμο

Σήμερα το διάσημο Μάρντι Γκρα στη Νέα Ορλεάνη - Ενας νεκρός από πυροβολισμούς στη νυχτερινή παρέλαση

Η ημέρα πριν από το Mardi Gras είναι γνωστή ως Lundi Gras και τη νύχτα της Δευτέρας παρελαύνει στους δρόμους το «πλήρωμα του Ορφέα» παίζοντας ξέφρενα τζαζ μουσικές πάνω στο άρμα του

Η πόλη της Νέας Ορλεάνης είναι το ιδανικό μέρος για να γιορτάσει κανείς το Μάρντι Γκρα, την τελευταία ευκαιρία για αποκριάτικο ξεφάντωμα προτού ξεκινήσει η νηστεία, την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής. 

Η ημέρα πριν από το Mardi Gras είναι γνωστή ως Lundi Gras και τη νύχτα της Δευτέρας παρελαύνει στους δρόμους το «πλήρωμα του Ορφέα» παίζοντας ξέφρενα τζαζ μουσικές πάνω στο άρμα του. 

νεα ορλεναη

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης, ένοπλος άνοιξε πυρ για άγνωστη αιτία μέσα στο πλήθος, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις.

Οι αρχές συνέλαβαν τον δράστη και ζήτησαν να μην εππηρέασει αυτό το μεμονωμένο γεγονός τις σημερινές φιέστες. 

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα με την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και τον βασιλιά του Καρναβαλιού. 

νεα ορλεναη

Οι ντόπιοι, που γνωρίζουν από πού περνούν οι καλύτερες παρελάσεις, πηγαίνουν σε αυτά τα σημεία για να πιάσουν θέση μέχρι και 12 ώρες νωρίτερα!

νεα ορλεναη

Μέχρι τη νύχτα, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο πλήθος των γλεντζέδων που ξεφαντώνουν σαν να μην υπάρχει αύριο στην οδό Μπέρμπον της Γαλλικής Συνοικίας, με το διάσημο «σκηνικό» των αποικιακών μπαλκονιών. 

Πηγή: skai.gr