Νέα επίθεση Ζαχάροβα στη Δύση: Κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου

H εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας επανέλαβε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί κανονικά και πως οι όλοι στόχοι θα επιτευχθούν

Επίθεση κατά της Δύσης αλλά και εναντίον της Εσθονίας και της Μολδαβίας συγκεκριμένα εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα στην καθιερωμένη ενημέρωση, κατηγορώντας τους Δυτικούς για υποκρισία επειδή δεν ασκεί κριτική στους Ουκρανούς αξιωματούχους για δηλώσεις τους στις οποίες φαίνεται να υποστηρίζουν τη βία. 

«Η Δύση ασκεί άνευ προηγουμένου πίεση στη διεθνή κοινότητα, απαιτώντας από άλλες χώρες να κάνουν τα στραβά μάτια στα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το πρακτορείο Tass. «Υπό αυτές τις συνθήκες, η μόνη επιλογή είναι να συνεχιστεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση με τους δηλωμένους στόχους της. Όλοι οι στόχοι όπως έχει πει επανειλημμένα η ρωσική ηγεσία, θα επιτευχθούν»,συνέχισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Επίθεση σε Εσθονία και Μολδαβία

Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Ρωσίας για τη Μολδαβία και την Εσθονία. Ανέφερε ότι η Ρωσία ανησυχεί για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Εσθονίας, Urmas Reinsalu, και ανησυχεί επίσης για το περιστατικό που σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου στην ρωσική πρεσβεία στην Μολδαβία όπου δέχθηκε επίθεση κατηγορώντας τους υπεύθυνους φύλαξης του κτιρίου ότι δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το περιστατικό θέτοντας σε κίνδυνο τους Ρώσους διπλωμάτες στη Μολδαβία.

Τέλος, η Μαρία Ζαχάροβα φαίνεται να υποστήριξε σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής επίσημα πρόταση από την τουρκική πλευρά να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Μόσχας και των δυτικών χωρών

Πηγή: skai.gr