Κλείσιμο

Νέα δικαστική καταδίκη για κακοποίηση και δολοφονία παιδιού στη Βρετανία μετά την υπόθεση του 6χρονου Άρθουρ

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Μία δεύτερη υπόθεση βάναυσης κακοποίησης και δολοφονίας ενός μικρού παιδιού, λίγες εβδομάδες μετά από την περίπτωση του 6χρονου Άρθρου Λαμπίνιο-Χιουζ, έφτασε στην δικαστική ολοκλήρωσή της στη Βρετανία.

Αυτή τη φορά πρόκειται για τη μόλις 16 μηνών Σταρ Χόμπσον, η οποία πέθανε το Σεπτέμβριο του 2020 ως αποτέλεσμα των «εντελώς καταστροφικών» τραυμάτων που υπέστη κατ' εξακολούθηση από τη σύντροφο της μητέρας της, με την ανοχή της δεύτερης, στο Κίλεϊ του δυτικού Γιόρκσιρ στη ΒΑ Αγγλία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη για τη δολοφονία της μικρής την 28χρονη Σαβάνα Μπρόκχιλ και ένοχη για μη αποτροπή του θανάτου την 20χρονη μητέρα της Φράνκι Σμιθ.

Η κατηγορούσα αρχή περιέγραψε στο δικαστήριο πώς η μικρή Σταρ υφίστατο «επανειλημμένως σωματικές επιθέσεις επί εβδομάδες και μήνες πριν από το θάνατό της».

Ειδικοί είπαν ότι τα τραύματα που αποκάλυψε η νεκροψία στο κορμί του παιδιού συνάδουν με γρονθοκοπήματα, ποδοπατήματα και κλωτσιές στο στομάχι. Έφερε επίσης κατάγματα στην κνήμη και στο κρανίο που είχαν προκληθεί από πέντε ημέρες έως τέσσερις μήνες πριν από το θάνατο της, καθώς και μώλωπες από χτυπήματα.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε πως φίλοι και συγγενείς, μεταξύ των οποίων ο πατέρας της Σταρ, κάλεσαν πέντε φορές από τις αρχές του 2020 και μετά τις υπηρεσίες πρόνοιας εκφράζοντας ανησυχίες. Κοινωνικοί λειτουργοί από το Μπράντφορντ και η αστυνομία επισκέφθηκαν το σπίτι, χωρίς όμως να κριθεί αναγκαία περαιτέρω παρέμβαση, σε μια μοιραία ολιγωρία των αρχών που επίσης θυμίζει την υπόθεση του 6χρονου Άρθουρ.

Το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου 2020, όπως κατέθεσε η Σμιθ, μετά από έναν καυγά των δύο γυναικών, άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και όταν πήγε να δει τι συμβαίνει βρήκε την Μπρόκχιλ να προσπαθεί να συνεφέρει την κόρη της. Όταν η Σμιθ πρότεινε να καλέσουν ασθενοφόρο η Μπρόκχιλ είπε ότι η μικρή θα συνερχόταν.

Τελικά κάλεσαν το ασθενοφόρο 11 λεπτά αργότερα, στη διάρκεια των οποίων αναζήτησαν στο διαδίκτυο συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να επαναφέρει ένα βρέφος από ισχυρό σοκ. Όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι, ήταν αργά.

Οι συνήγοροι της μητέρας επικαλέστηκαν τον αποδεδειγμένα ασυνήθιστα χαμηλό δείκτη νοημοσύνης της μητέρας ζητώντας επιείκεια και κατηγορώντας την Μπρόκχιλ για τη δημιουργία μίας «τοξικής» σχέσης διάρκειας 11 μηνών κατά την οποία ήλεγχε τη σύντροφό της.

Η εκπρόσωπος της τοπικής εισαγγελίας είπε ότι το ζευγάρι προκάλεσε «καταστροφικά τραύματα» σε ένα «ανυπεράσπιστο μικρό παιδί» που στη σύντομη ζωή του «αντί για αγάπη και προστασία βίωσε έναν κόσμο εξευτελισμού, αγριότητας και πόνου», ακόμα και από την ίδια της τη μητέρα.

Πηγή: skai.gr