Νέα αεροπορική επιδρομή στη Ζαπορίζια με έναν νεκρό - Χτύπησαν σχολείο και άλλες υποδομές

Στον σημερινό βομβαρδισμό χτυπήθηκε ένα σχολείο και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις- Προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν από νωρίς το πρωί σε όλη την Ουκρανία.

Αναφορές από τη Ζαπορίζια επιβεβαιώνουν νέα αεροπορικά χτυπήματα νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το skynews.gr, 12 πύραυλοι έπληξαν δημόσιες εγκαταστάσεις.

Από την επίθεση υπάρχει ένας νεκρός, σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ο θάνατος συνέβη σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην πόλη.

Επίσης, ένα σχολείο χτυπήθηκε στον τελευταίο βομβαρδισμό.

Οι σειρήνες ήχησαν από νωρίς

Οι προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης σε όλη την ουκρανική επικράτεια, θέτοντας όλη την χώρα σε επιφυλακή.

Εκείνη την ώρα οι πολίτες ετοιμάζονταν να φύγουν από τα σπίτια τους για το σχολείο και τη δουλειά.

Η σκηνή απηχεί εκείνη της Δευτέρας, όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας την ώρα της πρωινής αιχμής.

«Προσοχή. Στη διάρκεια της ημέρας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πυραυλικών επιθέσεων στο έδαφος της Ουκρανίας. Παρακαλώ παραμείνετε στα καταφύγια για την ασφάλειά σας, μην αγνοείτε τις σειρήνες προειδοποίησης» ανέφεραν στο Telegram οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 105 τραυματίστηκαν από τα χθεσινά πλήγματα.

Το κόκκινο απεικονίζει περιοχές όπου έχουν ακουστεί οι σειρήνες, με τα πιο σκούρα χρώματα να επισημαίνουν περιοχές με μεγαλύτερη ειδοποίηση.

χάρτης

Μόσχα: Νέες προειδοποιήσεις

Η απευθείας αναμέτρηση με τις ΗΠΑ και το NATO δεν είναι προς το συμφέρον της Μόσχας ούτε επιδίωξή της, αλλά η Ρωσία θα αντιδράσει στην μεγεθυνόμενη ανάμιξη της Δύσης στη σύρραξη στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Προειδοποιούμε και ελπίζουμε ότι θα συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης (της σύρραξης) στην Ουάσινγκτον και στις άλλες δυτικές πρωτεύουσες», τόνισε ο κ. Ριάμπκοφ.

Πηγή: skai.gr