Κλείσιμο

Σολτς προς Πούτιν: Μη χρησιμοποιήσετε χημικά όπλα στην Ουκρανία 

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε τη Ρωσία να μη χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Εάν η Ρωσία προετοιμάζει μια προβοκάτσια για να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα, αυτό θα παραβίαζε όλους τους κανόνες, τις συμφωνίες και τις συνθήκες» προειδοποίησε. 

«Είναι μέλημά μας όχι μόνο να το επισημάνουμε αλλά και να προειδοποιήσουμε στις συζητήσεις που κάνουμε: Μην το κάνετε», πρόσθεσε.

Οι κυρώσεις στη Ρωσία είχαν ήδη ισχυρό αντίκτυπο και οι χώρες της G7 ήταν έτοιμες να επιβάλλουν περισσότερες κυρώσεις εάν χρειαστεί τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Ωστόσο, ο Όλαφ Σολτς διευκρίνισε ότι ήταν μια «σκόπιμη απόφαση» να αποκλειστούν από τις κυρώσεις οι εισαγωγές ρωσικής ενέργειας.

Απαντώντας σε μια ρωσική ανακοίνωση ότι η ρωσική κρατική εταιρεία Roscosmos  θα πληρώνεται σε ρούβλια για το φυσικό αέριο, ο Σολτς ξεκαθάρισε ότι οι λεπτομέρειες των συμφωνιών συμπεριλαμβανομένου του νομίσματος, έχουν ήδη καθοριστεί στα συμβόλαια.

Η Γερμανία θα ξεκινήσει την κατασκευή τερματικών σταθμών για εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) φέτος, είπε. Οι ΗΠΑ είναι σημαντικός εξαγωγέας LNG.

Πηγή: skai.gr