«Η Ρωσία εκτόπισε 402.000 αμάχους σε στρατόπεδα» καταγγέλλουν οι ουκρανικές αρχές

Η ουκρανική κυβέρνηση επικαλείται ρωσικά στοιχεία για την εκτόπιση από το ουκρανικό έδαφος 402.000 πολιτών κατήγγειλε την Πέμπτη η Λιουντμίλα Ντενίσοβα, επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό Κοινοβούλιο.

«Έχουμε πληροφορίες ότι οι Ρώσοι κατακτητές εκτοπίζουν βίαια τους πολίτες μας από τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάχα, τη Στάνιτσια Λουχάνσκα στη Ρωσική Ομοσπονδία. Έχω μαρτυρίες για αυτούς τους ανθρώπους, τους συγγενείς τους» είπε.

«Σήμερα, τα δεδομένα από τη Ρωσική Ομοσπονδία επιβεβαιώθηκαν. Χθες ήταν 366.000 και σήμερα 402.000, ο αριθμός των Ουκρανών που μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στη Ρωσική Ομοσπονδία. Περίπου 84.000 είναι παιδιά», δήλωσε.

«Πρόκειται για πολίτες της Ουκρανίας που ζούσαν στο έδαφος της Ουκρανίας, στο ελεγχόνενο από την Ουκρανία έδαφος», είπε η Ντενίσοβα. 

Σύμφωνα με την Ουκρανή αξιωματούχο, οι άμαχοι κρατούνται πρώτα σε στρατόπεδα στην περιοχή του Ντόνετσκ, μετά οδηγούνται στη Ρωσική Ομοσπονδία και όσοι δεν έχουν συγγενείς στη Ρωσική Ομοσπονδία στέλνονται σε «στρατόπεδα φιλτραρίσματος». 

«Οι ίδιοι οι κατακτητές δημιουργούν αυτούς τους "ανθρωπιστικούς διαδρόμους"... Μεταφέρονται στο Ομσκ, το Τομσκ, τη Σαχαλίνη», πρόσθεσε. Ταυτόχρονα, η Ντενίσοβα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι είναι τα ρωσικά στοιχεία αδύνατο να εξακριβωθούν.

Πηγή: skai.gr