«Τι στο διάβολο περιμένουμε;» - Να δώσει κάθε όπλο που χρειάζεται στην Ουκρανία καλεί τη Δύση ο Μπόρις Τζόνσον

Με άρθρο του στην Daily Mail, ο Μπόρις Τζόνσον ζητά από τη Δύση να δώσει όπλα στην Ουκρανία καθώς όπως λέει μόνο έτσι η χώρα μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εντός του έτους.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Να δώσει στην Ουκρανία κάθε όπλο που χρειάζεται για να νικήσει τις δυνάμεις του Πούτιν ζητά από τη Δύση με άρθρο του στην Daily Mail, ο Μπόρις Τζόνσον.

Λίγες ημέρες μετά από τη νέα επίσκεψή του στο Κίεβο και στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου γράφει πως με τον σωστό εξοπλισμό η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εντός του έτους.

Αναφερόμενος στους ενδοιασμούς χωρών όπως η Γερμανία, ο κ. Τζόνσον διερωτάται «τι στο διάβολο ακριβώς περιμένουμε;».

Προειδοποιεί ότι η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης για οπλική βοήθεια προς την Ουκρανία υπό τη μορφή αρμάτων μάχης κοστίζει ζωές και προκαλεί οικονομικό πόνο παντού.

Παρά το γεγονός ότι η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που αποφάσισε να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία, ο νυν βουλευτής δυτικού Λονδίνου μοιάζει να ζητά την αποστολή περισσότερων τανκς που μένουν αδρανή επί βρετανικού εδάφους.

«Γιατί δεν δίνουμε στους Ουκρανούς όλη τη βοήθεια που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται; Όσο συντομότερα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς στην αναπόφευκτη νίκη τους, τόσο πιο γρήγορα ολόκληρος ο κόσμος θα μπορέσει να αρχίσει να ανακάμπτει από την καταστροφή του Πούτιν. Αυτό απαιτεί η Δύση να διπλασιάσει και να τριπλασιάσει την υποστήριξη», γράφει ο κ. Τζόνσον.

Απορρίπτει δε την πιθανότητα πυρηνικής κλιμάκωσης από τον Πούτιν, καθώς «θα έχανε» όλους τους άμεσους ή έμμεσους υποστηρικτές του, κυρίως δε την Κίνα.

Το μεσημέρι εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ σχολίασε πάντως πως το Ηνωμένο Βασίλειο «δε θα υπαγορεύσει σε αλλαγές χωρίς ακριβώς ποια βοήθεια πρέπει ή δεν πρέπει να παράσχουν» στην Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr