Μυλωνάς στον ΣΚΑΪ για εκλογές ΗΠΑ: Τι θα σήμαινε μια νίκη Μπάιντεν ή Τραμπ για την Ελλάδα

Νομίζω ότι ο Τραμπ δεν είναι καλός για τα ελληνικά δεδομένα αναφέρει μεταξύ άλλων ο Χάρης Μυλωνάς, καθηγητής πολιτικής επιστήμης του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη. 

Όπως ο ίδιος εξήγησε «νομίζω ότι ο Τραμπ δεν είναι καλός για τα ελληνικά δεδομένα για έναν απλό λόγο: Μια αδύναμη χώρα στρατιωτικά σε σχέση με άλλες χώρες έχει να κερδίσει πολλά από δυνατούς θεσμούς όπως και η τωρινή κυβέρνηση το έχει κάνει ξεκάθαρο ότι επενδύει στην σχέση που έχουμε τους εταίρους και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ο Τραμπ δεν είναι ένας πρόεδρος που στηρίζει αυτό τον θεσμικό χαρακτήρα του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Άρα αν οι δημοκρατικοί συνεχίσουν στην παράδοση του παγκοσμιου φιλελεύθερου μοντέλου διακυβέρνησης μέσα από θεσμούς την Ελλάδα την συμφέρει αυτό γιατί εμείς μέσα από αυτούς τους θεσμούς μπορούμε να ανθίζουμε ως έθνος».

Αναφορικά με το τι θα κρίνει το αποτέλεσμα ο καθηγητής ανέφερε πως χωρίς τον κορωνοιο θα είχαμε πιο μεγάλο ντέρμπι, θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί οι αμερικανοί ψηφίζουν με βάση την οικονομία σε μεγάλο βαθμό και επιλέγουν να μην δίνουν σημασία σε άλλα σημαντικά ζητήματα.

«Αυτό χτύπησε και την οικονομία και είχαμε χιλιάδες θανάτους λόγω αυτού. Αυτό σίγουρα θα έχει επιρροή στο αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr