Κλείσιμο

Διευθυντής κέντρου πολιτικών ερευνών σε ΣΚΑΪ για εκλογές ΗΠΑ: Οι τελευταίες προβλέψεις

Ο Ντέιβιντ Παλαιολόγος, Διευθυντής του κέντρου πολιτικών ερευνών του πανεπιστημίου του Saffolk μιλάει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις των εκλογών στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πολλοί αυτοί που εμπιστεύονται τις προβλέψεις του καθώς και την πολιτική τους καριέρα και το πολιτικό τους αύριο σε αυτές.

Όπως ο ίδιος ανέφερε 2.30 το πρωί θα βγούν τα πρώτα αποτελέσματα που θα έρθουν από την Τζόρτζια και λίγο μετά κατά τις 3.00 θα βγουν από την Βόρεια Καρολίνα και από το Οχάιο που όπως σημείωσε θα είναι πολύ δύσκολο για τον Τραμπ να φτάσει τους 270 εκλεκτορες. Μετά ακολουθεί η Φλόριντα που είναι αμφίρροπη και αυτή θα είναι η ακολουθία της ενσωμάτωσης των πρώτων αποτελεσμάτων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ερωτηθείς για το προβάδισμα Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις και το γεγονός πως και η Κλίντον το 2016 είχε επίσης προβάδισμα σε αυτές αλλά τελικά την προεδρία την κέρδισε ο Τραμπ ο κ. Παλαιολόγος υπογράμμισε πως «αυτό που μπορώ να πω ως ειδικός δημοσκοπήσεων είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το οτιδήποτε. Ακόμα και όταν καταμετρώνται οι ψήφοι διότι μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις. Μπορώ όμως να σας πω το εξής: To 2016 η εθνική δημοσκόπηση που έδειχνε ότι η νίκη της Χίλαρι Κλίντον με  3% στις ψήφους έπεσε μέσα γιατί κέρδισε κατά 2%. Πέσαμε έξω κατά 1% σε εθνικό επίπεδο μιλώντας για τον αριθμό των ψήφων. Αυτή την φορά η διαφορά είναι στο 7%. Ο Μπάιντεν προηγείται κατά 7% σε αριθμό ψήφων. Αυτό σημαίνει 6-8% εκεί γύρω θα παίξει. Θα πρέπει να πέσουμε πολύ έξω εάν ο Μπάιντεν χάσει αυτή την διαφορά σε αριθμό ψήφων που έχει πανεθνικά. 

Αναφορικά με τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που μάλιστα καθόρισαν το 2016 την νίκη Τραμπ ο κ Παλαιολόγος ανέφερε πως «υπήρχαν αρκετοί ντροπαλοί και αναποφάσιστοι ψηφοφόροι και στα δύο κόμματα. Αυτή την φορά δεν το έχουμε. Οι αναποφάσιστοι είναι οι μισοί απ’όσους είχαμε το 2016 συνεπώς υπάρχουν ελάχιστοι «δούρειοι ίπποι» προκειμένου να κρυφτούν οι ψηφοφόροι του Τραμπ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Σε τελική ανάλυση αυτοί οι ψηφοφόροι που αποφασίζουν τώρα πάνε υπέρ του Μπάιντεν». 

Πηγή: skai.gr