Μπόρις Τζόνσον προς Ρώσους πολίτες στα ρωσικά: Αξίζετε την αλήθεια

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Μήνυμα προς τους Ρώσους πολίτες μιλώντας στη ρωσική γλώσσα απηύθυνε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπόρις Τζόνσον.

Το μήνυμα του Βρετανού Πρωθυπουργού ανέφερε αρχικά στα ρωσικά:

«Ο ρωσικός λαός αξίζει την αλήθεια, αξίζετε τα γεγονότα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θηριωδίες που διέπραξαν οι Ρώσοι στρατιώτες στην Μπούκα, στο Ιρπίν και αλλού, οι οποίες, όπως σημείωσε, προκάλεσαν παγκόσμια φρίκη. «Άμαχοι σφαγιασμένοι - νεκροί από πυροβολισμούς με τα χέρια τους δεμένα. Γυναίκες να βιάζονται μπροστά στα νεαρά παιδιά τους. Πτώματα να καίγονται χυδαία, πεταμένα σε μαζικούς τάφους ή απλά αφημένα να κείτονται στο δρόμο», είπε ο κ. Τζόνσον.

Χαρακτήρισε τις αναφορές αυτές τόσο σοκαριστικές και αποκρουστικές «που δεν προκαλεί απορία ότι η κυβέρνησή σας επιδιώκει να τις αποκρύψει από εσάς».

Σχολίασε πως ο Πρόεδρος Πούτιν γνωρίζει ότι αν οι Ρώσοι πολίτες μπορούσαν να τα δουν όλα αυτά δε θα υποστήριζαν τον πόλεμο, καθώς όλα αυτά τα «εγκλήματα» προδίδουν τις Ρωσίδες μητέρες των στρατιωτών και αποτελούν «στίγμα στην τιμή της ίδιας της Ρωσίας».

Πρόσθεσε ο κ. Τζόνσον ότι για όλα αυτά οι Ρώσοι πολίτες δε χρειάζεται να πιστέψουν τα λόγια του, αλλά ότι μπορούν με μια απλή σύνδεση ίντερνετ να έχουν πρόσβαση σε ανεξάρτητη πληροφόρηση από οπουδήποτε στον κόσμο. «Και όταν βρείτε την αλήθεια, μοιραστείτε την», τους παρότρυνε.

«Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Και η ιστορία θα θυμάται ποιοι απέστρεψαν το βλέμμα», συνέχισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός για να καταλήξει μιλώντας ξανά στα ρωσικά: «Ο πρόεδρός σας κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ενεργεί εξ ονόματός σας».