Μπορέλ για Πολωνία: Μένουμε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας για τα επόμενα βήματα

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, για τα επόμενα βήματα» υπογραμμίζει η ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την ακλόνητη ενότητα, την αποφασιστικότητα και την πλήρη αλληλεγγύη της προς την Πολωνία και τον πολωνικό λαό μετά τη χθεσινή έκρηξη που προκάλεσε πύραυλος σε χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο θυμάτων.

Επιπροσθέτως, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε εκ μέρους της ΕΕ, υπογραμμίζεται η πλήρης υποστήριξη της εν εξελίξει έρευνας των πολωνικών αρχών για την εξακρίβωση των συνθηκών της τραγωδίας.

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, για τα επόμενα βήματα» υπογραμμίζει η ΕΕ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι αυτό το τραγικό περιστατικό είναι απόρροια του χθεσινού μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε η Ρωσία σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, με στόχο αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές, συμπληρώνοντας ότι αυτές οι επιθέσεις αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Η Ρωσία συνεχίζει να διαδίδει παραπληροφόρηση σχετικά με τον αδικαιολόγητο και απρόκλητο πόλεμο που διεξάγει κατά της Ουκρανίας σημειώνει η ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Μόσχα να σταματήσει τον παράνομο πόλεμο, υπογραμμίζοντας πως παραμένει σταθερή στην υποστήριξή της στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και το δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα.

Τέλος, η ΕΕ τονίζει ότι θα εξακολουθήσει να εντείνει την πίεση στη Ρωσία για να σταματήσει τον πόλεμο και να αποσυρθεί από το έδαφος της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων μέσω περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ