Μπλίνκεν: Η εξέγερση του Πριγκόζιν ήταν μια πρόκληση για την εξουσία του Πούτιν

Ο Μπλίνκεν χαρακτήρισε τη  βραχύβια εξέγερση  «ένα εσωτερικό ζήτημα που θα πρέπει να υπολογίσουν οι Ρώσοι και ο Πούτιν», αλλά υπογράμμισε ότι οι «ρωγμές» μέσα στη Μόσχα δεν ήταν κανένα μυστικό

Η απόπειρα εξέγερσης του αρχηγού της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν ήταν «μια άμεση πρόκληση για την εξουσία του (Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ) Πούτιν», δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , Άντονι Μπλίνκεν. 

Ο Μπλίνκεν χαρακτήρισε τη  βραχύβια εξέγερση  «ένα εσωτερικό ζήτημα που θα πρέπει να υπολογίσουν οι Ρώσοι και ο Πούτιν», αλλά υπογράμμισε ότι οι «ρωγμές» μέσα στη Μόσχα δεν ήταν κανένα μυστικό. 

«Βλέπετε διχόνοια στις τάξεις και δεν είναι σαν να χρειάζεστε έναν δορυφόρο για να το καταλάβετε», είπε σε συνέντευξή του στο «Morning Joe» του MSNBC. 

«Αν έχετε λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσατε να δείτε αυτή τη συζήτηση, αυτό το επιχείρημα, να διεξάγεται εντός της Ρωσίας για μήνες σχετικά με τη δίωξη του πολέμου», συνέχισε ο Μπλίνκεν. «Ο ίδιος ο Πριγκόζιν αμφισβήτησε τις εγκαταστάσεις του πολέμου, αν το ΝΑΤΟ ή η Ουκρανία αποτελούσαν απειλή για τη Ρωσία, κάτι που δεν το κάνει».

Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι τα ερωτήματα της ρωσικής ηγεσίας «είναι επιλογές που πρέπει να κάνουν οι Ρώσοι, όχι εμείς». Επανέλαβε επίσης, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώνονται στη στήριξή τους προς την Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr