ΗΠΑ: Πίστη Μπάιντεν για νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές

«Οι δημοσκοπήσεις ποικίλλουν. Πιστεύω ότι θα δούμε μια νέα στροφή υπέρ ημών τις τελευταίες ημέρες», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέβλεψε σήμερα ότι θα σημειωθεί μεταστροφή των ψηφοφόρων προς το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας για τις ενδιάμεσες εκλογές, στις 8 Νοεμβρίου, επειδή βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση, όπως είπε.

«Υπάρχει πολύ πηγαινέλα, με εκείνους (σ.σ. τους Ρεπουμπλικάνους) μπροστά, εμάς μπροστά, μετά εκείνους μπροστά, μια έτσι, μια αλλιώς», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, καθώς απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές.

«Οι δημοσκοπήσεις ποικίλλουν. Πιστεύω ότι θα δούμε μια νέα στροφή υπέρ ημών τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν το προβάδισμα σε αυτές τις εκλογές που θα κρίνουν αν οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής και της Γερουσίας. Σύμφωνα όμως με τον Μπάιντεν, οι ψηφοφόροι αρχίζουν να βλέπουν «καλές ειδήσεις στην οικονομία», τον τομέα που θεωρείται το «αδύναμο σημείο» της προεδρίας του, λόγω και του πολύ υψηλού πληθωρισμού. Ο Μπάιντεν υπενθύμισε ότι σταδιακά πέφτει η τιμή της βενζίνης, που είχε αυξηθεί σημαντικά, το ποσοστό της ανεργίας είναι μικρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε «η μεγαλύτερη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος» που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το έλλειμμα ανέρχεται στα 1,373 τρισεκ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2022, δηλαδή 1,4 τρισεκ. λιγότερο σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε επίσης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι σκοπεύουν να καταργήσουν τον ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις μεγάλες επιχειρήσεις και να «διπλασιάσουν» τις μειώσεις φόρων για τους πιο πλούσιους. Ένα οικονομικό πρόγραμμα υπέρ των εύπορων που, όπως είπε «είναι το είδος της πολιτικής που απέτυχε στο παρελθόν και θα αποτύχει και πάλι».

Πηγή: skai.gr