Λευκός Οίκος για την αναφορά Μπάιντεν στη χερσαία επίθεση στη Γάζα: Ο Πρόεδρος δεν άκουσε καλά

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν το Ισραήλ θα έπρεπε να καθυστερήσει την πιθανολογούμενη εισβολή στρατευμάτων του στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Ναι».

Διευκρινίσεις έδωσε ο Λευκός Οίκος σχετικά με την προτροπή Μπάιντεν στο Ισραήλ να καθυστερήσει την πιθανολογούμενη εισβολή στρατευμάτων του στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δηλώσεις του φαίνεται να προέτρεψε το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να διευκολύνει τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση περισσότερων αμάχων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε ότι «ο κ. Μπάιντεν δεν άκουσε όλη την ερώτηση και ουσιαστικά απάντησε ναι στο να απελευθερωθούν κι άλλοι όμηροι και δεν σχολίασε την πιθανολογούμενη εισβολή στρατευμάτων στη Γάζα». 

Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι ο πρόεδρος ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο Air Force One όταν δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση, την οποία δεν άκουσε ολόκληρη λόγω του θορύβου από τους κινητήρες του προεδρικού αεροσκάφους.

 Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις δύο Αμερικανίδες – την μητέρα και την κόρη της Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν (Φωτογραφία) – που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς την Παρασκευή.

Δηλώνοντας "πανευτυχής" για το αίσιο τέλος στη δοκιμασία τους, υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους "μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους" και οι υπόλοιποι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε άλλες του δηλώσεις ο κ Μπάιντεν εκτίμησε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, είχε ως απώτερο σκοπό να εμποδίσει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ