Μπάιντεν για την απελευθέρωση των δυο Αμερικανίδων ομήρων: Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση όλων των ομήρων

«Αυτά τα άτομα και η οικογένειά τους θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την Τζούντιθ και την 18χρονη κόρη της Νάταλι Ραάναν από το Σικάγο.

«Σήμερα, εξασφαλίσαμε την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι συμπολίτες μας έχουν υποστεί μια τρομερή δοκιμασία αυτές τις τελευταίες 14 ημέρες και είμαι πολύ χαρούμενος που σύντομα θα επανενωθούν με της οικογένειά τους, που είναι γεμάτη φόβο. Αυτά τα άτομα και η οικογένειά τους θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς αναρρώνουν και θεραπεύονται, και θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπαιντεν. 

Παραλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του «εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο» για την απελευθέρωση των Αμερικανών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς. «Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση όσων κρατούνται ακόμη» είπε. 

Οι κυβερνήσεις του Κατάρ και του Ισραήλ ήταν εταίροι στις προσπάθειες απελευθέρωσης, τόνισε ο πρόεδρος.

«Η Τζιλ κι εγώ κρατάμε κοντά στις καρδιές μας όλες τις οικογένειες των αγνοουμένων Αμερικανών. Και, όπως είπα σε αυτές τις οικογένειες όταν μίλησα μαζί τους την περασμένη εβδομάδα — δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε τους αγαπημένους τους στο σπίτι. Ως πρόεδρος, δεν έχω μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των Αμερικανών που κρατούνται όμηροι σε όλο τον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν. 

Πηγή: skai.gr