Σε εξέλιξη το σχέδιο Πούτιν για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών: Η Χερσώνα θα προσχωρήσει «σύντομα» στη Ρωσία 

«Η περιφέρεια της Χερσώνα σκοπεύει να προσχωρήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία στο εγγύς μέλλον, αποτελώντας την πλήρη συστατική της», είπε Φιλορώσος αξιωματούχος.

Σε εξέλιξη φαίνεται να βρίσκεται το σχέδιο του Βλαντίμιρ Πούτιν για προσάρτηση νέων ουκρανικών εδαφών. 

Οι φιλορωσικές αρχές της περιφέρειας της Χερσώνας σκοπεύουν να θίξουν το θέμα της ένταξής της στη Ρωσική Ομοσπονδία «στο εγγύς μέλλον», προκειμένου να γίνει «πλήρης εδαφική οντότητα της Ρωσίας», δήλωσε την Τρίτη στο TASS ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της Στρατιωτικής και Πολιτικής Διοίκησης της περιοχής.

«Η περιφέρεια της Χερσώνας σκοπεύει να προσχωρήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία στο εγγύς μέλλον, αποτελώντας πλήρες συστατικό στοιχείο της», είπε ο Φιλορώσος αποσχιστής αξιωματούχος.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση να αναγνωρίσει την «κυριαρχία» των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Οι «συνθήκες φιλίας, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας» υπογράφηκαν με τους ηγέτες τους. Στις 22 Φεβρουαρίου, η Κρατική Δούμα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο επικύρωσαν και τα δύο έγγραφα, και ο Πούτιν υπέγραψε τους αντίστοιχους νόμους την ίδια ημέρα. 

Στις 24 Φεβρουαρίου κήρυξε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι ανταποκρίνεται σε αίτημα των αρχηγών των «δημοκρατιών» του Ντονμπάς, προκειμένου «να προστατεύσει τους ανθρώπους που υπέφεραν από κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». 

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, σημειώνοντας ότι η επιχείρηση στόχευε στην «αποναζιστικοποίηση και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας».

 

Πηγή: skai.gr