Mόσχα: Η Σουηδία «κάτι κρύβει» για τις έρευνες στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική

"Οι σουηδικές αρχές έχουν σαφώς κάτι να κρύψουν" ισχυρίστηκε η Ζαχάροβα

Η άρνηση της Σουηδίας να συγκροτήσει μια κοινή ομάδα για τη διερεύνηση της δολιοφθοράς των αγωγών NordStream προκαλεί ερωτήματα, δήλωσε σήμερα Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. "Δεν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη φύση του περιστατικού - αυτό ήταν μια πράξη δολιοφθοράς. Επομένως, οι σουηδικές αρχές έχουν σαφώς κάτι να κρύψουν" ισχυρίστηκε η Ζαχάροβα.

"Ίσως οι Ρώσοι ερευνητές, διενεργώντας μια αντικειμενική έρευνα, θα κατέληγαν σε ένα άβολο συμπέρασμα για το ποιος πραγματοποίησε αυτή την πράξη δολιοφθοράς, τρομοκρατίας. Για το ποιος τη σκέφτηκε, και ποιος την έφερε σε πέρας", δήλωσε.

Οι αρχές της Σουηδίας και της Δανίας ερευνούν τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής θάλασσας.

Η Κοινή Δήλωση για τη Συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει την πλήρη υποταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βορειοατλαντικού μπλοκ, που αποτελεί όργανο δυναμικής παροχής συμφερόντων των ΗΠΑ, πρόσθεσε εξάλλου η Ζαχάροβα. 

Προφανώς, οι επιθετικές και συγκρουσιακές προσεγγίσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των κρατών που ασκούν ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, οι προσπάθειες να χωρίσουν τα κράτη σε "εμείς" και "αυτούς" θα εμποδίσουν μόνο την ειρηνική διευθέτηση των συγκρούσεων, θα αποδυναμώσουν τη διεθνή ασφάλεια απέναντι στην συνεχιζόμενες προκλήσεις της τρομοκρατίας, δήλωσε η Ρωσίδα αξιωματούχος. 

Πηγή: skai.gr