Μόσχα: Επικίνδυνα βήματα της Ουκρανίας στο Ντονμπάς – Χρησιμοποιούν και τουρκικά drones

Η αντιπαράθεση στην ανατολική Ουκρανία κλιμακώνεται, αλλά οποιεσδήποτε προκλήσεις από τις ουκρανικές αρχές για διευθέτηση της διαμάχης στο Ντονμπάς με χρήση βίας θα αποτύχουν, προειδοποίησε την Πέμπτη ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ ενημερώνοντας τους ξένους στρατιωτικούς διπλωμάτες.

«Οι παραδόσεις ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων οχημάτων και αεροσκαφών στην Ουκρανία ωθούν τις ουκρανικές αρχές σε απότομα και επικίνδυνα βήματα. Το Κίεβο δεν εκπληρώνει τις Συμφωνίες του Μινσκ. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διακηρύττουν ότι άρχισαν να χρησιμοποιούν στο Ντονμπάς αντιαρματικά συστήματα Javelin που προμήθευσαν οι ΗΠΑ και χρησιμοποιούν επίσης τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης / κρούσης. Ως αποτέλεσμα, η ήδη τεταμένη κατάσταση στα ανατολικά αυτής της χώρας επιδεινώνεται περαιτέρω», προειδοποίησε ο στρατιωτικός επικεφαλής της Ρωσίας σύμφωνα με το TASS.

«Ωστόσο, οποιεσδήποτε προκλήσεις από τις ουκρανικές αρχές να διευθετήσουν στρατιωτικά τις ‘δυσκολίες’ του Ντονμπάς θα αποτύχουν, προειδοποίησε ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου. Όπως τόνισε ο Γκερασίμοφ, η διαφημιστική εκστρατεία που διαδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη φερόμενη προετοιμασία της Ρωσίας για εισβολή στην Ουκρανία είναι ψέμα, ενώ η στρατιωτική δραστηριότητα στο έδαφος της Ρωσίας «δεν απαιτεί καμία ειδοποίηση». 

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δίνουν υπερβολική προσοχή στις μετακινήσεις στρατευμάτων στο ρωσικό έδαφος. Η μετεγκατάσταση στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μάχης είναι
πρακτική ρουτίνας για τις ένοπλες δυνάμεις οποιουδήποτε κράτους. Η στρατιωτική δραστηριότητα που διεξάγεται σε εθνικό έδαφος δεν απαιτεί καμία ειδοποίηση. Οι αναφορές των ΜΜΕ για ρωσική υποτιθέμενη προετοιμασία για εισβολή στην Ουκρανία είναι ψέμα» δήλωσε. 

Πηγή: skai.gr