Θρίλερ στη Μόσχα: Νεκροί εντοπίσθηκαν πρώην αξιωματούχος του Πούτιν και η οικογένειά του

Ένας πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου και αντιπρόεδρος της Gazprombank βρέθηκε νεκρός στο πολυτελές διαμέρισμά του στη Μόσχα, αξίας 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, από την 26χρονη κόρη του, ανακοίνωσε η αστυνομία, με την υπόθεση να προκαλεί σωρεία ερωτημάτων. 

Δίπλα στη σορό του πολυεκατομμυριούχου Βλαντισλάβ Αβάγεφ, 51 ετών, ήταν η έγκυος σύζυγός του Γελένα, 47 χρόνων, και η μικρότερη κόρη του Μαρία, 13 ετών. 

Οι σοροί - όλες με τραύματα από πυροβολισμό - βρέθηκαν από την αναστατωμένη ενήλικη κόρη του ζευγαριού Αναστασία, όταν άνοιξε το διαμέρισμα αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της. Στο πολυτελές διαμέρισμα, το οποίο ήταν κλειδωμένο από μέσα, βρέθηκαν συνολικά 13 όπλα, σύμφωνα με την Αναστασία. 

Οι ερευνητές είπαν ότι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ερευνώντας διάφορα στοιχεία για τις τρεις ανθρωποκτονίες στον 14ο όροφο, που διαπράχθηκαν «με το πιστόλι του Αβάγεφ», και ερευνούν τυχόν σχέση με την εργασία του και την προσωπική του ζωή. 

Η Αναστασία είπε στους αστυνομικούς ότι το όπλο ήταν στο χέρι του πατέρα της όταν βρήκε τη σορό του, αναφέρουν δημοσιεύματα. '

Η Γελένα Αβάγεφ 

Ο Αβάγεφ εργάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην Gazprombank, «βασικό συστατικό στοιχείο» του σχεδίου του Βλαντίμιρ Πούτιν να υποχρεώσει τη Δύση να πληρώνει με ρούβλια για την αντιμετώπιση των δυτικών κυρώσεων και την αντιμετώπιση της κατάρρευσης του νομίσματος. 

Είχε αποχωρήσει από την τράπεζα ως αντιπρόεδρος, αλλά δεν είναι σαφές εάν διατηρούσε ακόμα σχέσεις με αυτήν. Νωρίτερα υπήρξε σημαντικός αξιωματούχος της κυβέρνησης Πούτιν.  Είχε αποκτήσει μεγάλη περιουσία χάρη στην κατασκευαστική του εταιρεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αβάγεφ ζήλευε τη σύζυγό του Γελένα, γιατί  ήταν πέντε μηνών έγκυος από τον οδηγό του. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αμφισβητούν αν η νεκρή ήταν όντως έγκυος. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο πλούσιος πρώην τραπεζίτης είχε ανακαλύψει ότι η γυναίκα του είχε σχέση και ο οδηγός είχε παραιτηθεί. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη σχετικά με οικονομικά θέματα.

Ωστόσο, το Μάρτιο, η Βρετανία ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Gazprombank - της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στη Ρωσία - ως μέρος των δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα, και κάποιοι γείτονες αποδίδουν τις ανθρωποκτονίες στις κυρώσεις.

Μια γειτόνισσα ανέφερε χαρακτηριστικά «Άκουσα τρεις πυροβολισμούς και φωνές. Μια γυναίκα ούρλιαζε. Στη συνέχεια ακούστηκαν δύο ακόμη πυροβολισμοί. Κανείς άλλος δεν ούρλιαζε. Κοίταξα έξω από το παράθυρο - νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα... Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν, η μητέρα μου μού είπε ότι ήταν σίγουρα πυροβολισμοί». 

Η μεγάλη κόρη του Αβάγεφ, Aναστασία  

Πηγή: dailymali.co.uk