Η Μόσχα δοκίμασε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο - «Τροφή για σκέψη σε όσους απειλούν τη Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν

Νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο δοκίμασε την Τετάρτη η Ρωσία, προκαλώντας νέους «πονοκέφαλους» στις χώρες της Δύσης, εν μέσω της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία.

Ο πύραυλος Sarmat εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, στη Βόρεια Ρωσία και πέτυχε όλους τους στόχους που είχε προγραμματίσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ο στόχος ήταν στη χερσόνησο Καμτσάτκα, σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων ανατολικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η δοκιμή του νέου βαλλιστικού πυραυλού, θα πρέπει να αποτελέσει «τροφή για σκέψη, για όσους απειλούν τη Ρωσία».

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο πύραυλος Sarmat είναι ο ισχυρότερος και με τη μεγαλύτερη εμβέλεια, ενώ «ισχυροποιεί το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο».

«Οι εργασίες εκτόξευσης έχουν ολοκληρωθεί πλήρως. Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά έχουν επιβεβαιωθεί σε όλα τα στάδια της πτήσης του. Οι εκπαιδευτικές κεφαλές έχουν φτάσει σε μια δεδομένη περιοχή στο πεδίο εκπαίδευσης Kura, στη χερσόνησο της Καμτσάτκα», σημείωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

.

Πηγή: skai.gr