«Μόνο αγάπη» - Ερντογάν: Η Αλβανία είναι ο γείτονας της καρδιάς μου, είμαστε αδέλφια!

«Μάχη»… φιλοφρονήσεων έδωσαν την Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, κατά την επίσκεψη του πρώτου στα Τίρανα.  

«Η Αλβανία είναι ο γείτονας της καρδιάς μου παρότι υπάρχουν σύνορα ανάμεσά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας το άκρως θερμό κλίμα. 

Εντύπωση προκάλεσε ότι εγκαινιάζει ένα τζαμί, ενώ υποσχέθηκε βοήθεια στην Αλβανία. Συγκεκριμένα παρότι η Τουρκία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε και άλλη βοήθεια σε κάθε τομέα, οικονομικό αλλά και στρατιωτικό. «Είμαστε αδέλφια με τους Αλβανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από πλευράς του, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν έμεινε πίσω σε φιλοφρονήσεις, καθώς χαρακτήρισε τον τούρκο πρόεδρο σαν τον… «μοναδικό ηγέτη που τηρεί το λόγο του». 

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την Τουρκία» ισχυρίστηκε δε ο Ράμα. 

Τον Ερντογάν υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ρίνα ο Αλβανός πρωθυπουργός, και αμέσως μετά παρέστη στην πόλη Λιάτσι, βορειοδυτικά των Τιράνων, σε τελετή παράδοσης πεντακοσίων είκοσι διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν με κονδύλια της τουρκικής κυβέρνησης για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό του Νοεμβρίου του 2020.

Προς τιμή του Τούρκου προέδρου αποφασίστηκε να δοθεί το όνομά του στην κεντρική πλατεία της πόλης. 

Μετά τη συνάντησή του με τον Αλβανό πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Τουρκίας πραγματοποίησε και ομιλία στην τουρκική Βουλή. 

Πηγή: skai.gr