Κλείσιμο

Miss America: Φοιτήτρια πυρηνικής μηχανικής η νικήτρια για το 2023 - Φωτογραφίες

Η διαφορετική δήλωση μιας Miss America: Θέλω να είμαι το νετρόνιο που εκτοξεύεται στο ουράνιο για να ξεκινήσει η διαδικασία διάσπασης σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας

Μις Αμερική 2023 στέφθηκε η 20χρονη Γκρέις Στάνκε, φοιτήτρια πυρηνικής μηχανικής από το Ουισκόνσιν, την Πέμπτη 15 Δεκ. στην αρένα Mohegan Sun στο Uncasville του Κονέκτικατ.

Με καταγωγή από το Wausau του Ουισκόνσιν, εντυπωσίασε τους κριτές με την ομορφιά και το μυαλό της - καθιστώντας σαφές ότι ενώ της αρέσει να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς, το νούμερο ένα πάθος της είναι η επιστήμη.

«Είμαι τόσο περήφανη που είμαι γυναίκα και ασχολούμαι με την πυρηνική μηχανική. Δεν είναι εύκολο, ούτε είναι ένας απλός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις, αλλά αξίζει τον κόπο», έγραψε στο Instagram τον Ιούνιο.

 Γκρέις Στάνκε


«Βρίσκω χαρά στα μικρά πράγματα, και όταν καταλαβαίνω κάτι τόσο μικρό που κάνει κάτι τόσο μεγάλο όσο μια πυρηνική μονάδα να λειτουργεί, απλώς με γεμίζει ζωή. Στη νεαρή γυναίκα, το κοριτσάκι, τη μαθήτρια του γυμνασίου που θέλει να γίνει μηχανικός αλλά παλεύει για οποιονδήποτε λόγο: θυμηθείτε ότι είστε πρωτοπόρες σε αυτόν τον τομέα. Κάθε γυναίκα εξομαλύνει, λίγο περισσότερο, το μονοπάτι για την επόμενη. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα δουλέψω μαζί με τον καθένα από εσάς», δήλωσε η 20χρονη.

Όταν ρωτήθηκε από έναν ακόλουθο ποια θέλει να είναι η «κληρονομιά» της τον Ιούλιο, η αυτοαποκαλούμενη «πυρηνική σπασίκλα» είπε: «Η καλύτερη απάντηση που έχω είναι μια πυρηνική αναλογία. Θέλω να είμαι το νετρόνιο που εκτοξεύεται στο ουράνιο για να ξεκινήσει η διαδικασία διάσπασης σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Θέλω να είμαι το άτομο που εμπνέει τους επόμενους τρεις ανθρώπους να συνεχίσουν και να πάρουν ισχυρές αποφάσεις. Θέλω να είμαι το άτομο που προκαλεί αυτή την αλλαγή στους ανθρώπους και επηρεάζει τις επόμενες γενιές».

 Γκρέις Στάνκε


Επιπλέον, η Γκρέις Στάνκε μιλάει συχνά για την κλιματική αλλαγή και πώς επηρεάζει το περιβάλλον.

Όταν ρωτήθηκε από τους κριτές για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα της Μις Αμερική, είπε ότι ήταν «ενθουσιασμένη» που είχε την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή της σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό.

Η Γκρέις, η οποία είναι επίσης μανιώδης βιολονίστας, εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο το κοινό με μια εκπληκτική ερμηνεία του κομματιού Storm του Aaron Sinclair και του Antonio Vivaldi κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

 Γκρέις Στάνκε


Η Γκρέις ξεκίνησε να παίζει βιολί σε ηλικία 8 ετών και δηλώνει ότι τη βοήθησε να βρει την αγάπη της για τους διαγωνισμούς, αφού μέσα από αυτό έμαθε να καταπολεμά το άγχος της.

Πηγή: skai.gr