Στρατιωτικές δυνάμεις, στη δυτική στρατιωτική περιοχή της Αιγύπτου, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, επιθεώρησε τη Δευτέρα ο Αρχηγός των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων στέλνοντας καταφανώς μήνυμα προς την κυβέρνηση Σάρατζ και την Άγκυρα.

Ο στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ επιθεώρησε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και μαχητική ικανότητα των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας, στο πλαίσιο σχεδίου τήρησης «αυστηρών διαδικασιών για τη διαφύλαξη των συνόρων του κράτους και της περιφερειακής ασφάλειας σε όλα τα στρατηγικά μέτωπα από ξηράς, θάλασσας και αέρος» όπως αναφέρει ανακοίνωση. 

Ο Φαρίντ ενημερώθηκε για τις διαδικασίες που έχουν αναληφθεί για την αύξηση της μαχητικής ετοιμότητας και το συντονισμό μεταξύ των δυνάμεων εδάφους και άλλων κύριων κλάδων των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλες οι αποστολές «πραγματοποιούνται με αυστηρό και έγκαιρο τρόπο».

Αρκετοί στρατιωτικοί ηγέτες και αξιωματικοί συζήτησαν επίσης την εκτέλεση προγραμματισμένων αποστολών και τη γρήγορη αντίδραση κατά τη διάρκεια των μαχητικών επιχειρήσεων, ανέφερε η ανακοίνωση.
 

Πηγή: skai.gr