Mila Kunis και Ashton Kutcher ιδρύουν ταμείο για τους πρόσφυγες και υπόσχονται 3 εκατ. δολάρια

Η Mila Kunis και ο σύζυγός της Ashton Kutcher έχουν δημιουργήσει ένα ταμείο για την υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων, λέγοντας ότι συγκέντρωσαν δωρεές έως και 3 εκατομμυρίων δολαρίων (£2,25 εκατ.).

Η ουκρανικής καταγωγής ηθοποιός Kunis, η οποία έφυγε από τη χώρα όταν ήταν επτά ετών, είπε ότι ενώ είναι «περήφανη Αμερικανίδα», δεν ήταν «ποτέ πιο περήφανη που ήταν Ουκρανή».

Οι αστέρες του Χόλιγουντ καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέση σε αυτόν τον κόσμο για αυτού του είδους την άδικη επίθεση κατά της ανθρωπότητας».

Μιλώντας σε ένα βίντεο διάρκειας ενάμιση λεπτού που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Kunis και ο Kutcher εξήγησαν ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή τροφής και στέγης στους Ουκρανούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από την αιματοχυσία.

Η σελίδα GoFundMe αναφέρει ότι «θα υποστηρίξει την προσπάθεια, η οποία θα παράσχει άμεσα την τόσο αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.

Ο Κούτσερ εξήγησε: "Πρέπει να αποκτήσουμε στέγαση και πρέπει να φέρουμε προμήθειες και πόρους στην περιοχή."

Από την πλευρά της η Κούνις προέτρεψε: "Δωρίστε ό,τι μπορείτε. Ο λαός της Ουκρανίας είναι δυνατός και γενναίος, αλλά το να είσαι δυνατός και γενναίος δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις υποστήριξη. Πρέπει να υποστηρίξουμε τον λαό της Ουκρανίας. Παρακαλούμε βοηθήστε μας."

Το ζευγάρι θα καλύψει δωρεές αξίας έως και 3 εκατομμυρίων δολαρίων (£2,25 εκατ.) στο Airbnb.org και το Flexport.org.

Η έκκληση - η οποία έχει στόχο 30 εκατομμύρια δολάρια - έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: skynews