Κλείσιμο

Πελέ: Ο θρύλος του ποδοσφαίρου «έφυγε», αλλά η μητέρα του είναι ακόμη ζωντανή… 

Τον Νοέμβριο, ο Πελέ γιόρτασε τα γενέθλια της μητέρας του, «ανεβάζοντας» κάποιες φωτογραφίες στο Instagram

Ο Πελέ, ο θρύλος των γηπέδων, έφυγε για πάντα, αλλά η μητέρα του, Σελέστ, είναι ακόμη εδώ. Η ηλικιωμένη γυναίκα έκλεισε πρόσφατα τα 100 και σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και είναι κλινήρης.

Τον Νοέμβριο, ο Πελέ γιόρτασε τα γενέθλια της μητέρας του, «ανεβάζοντας» κάποιες φωτογραφίες στο Instagram. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

«Σήμερα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ντόνα Σελέστ. Από μικρή ηλικία, με έμαθε την αξία της αγάπης και της ειρήνης. Έχω πολλούς περισσότερους από 100 λόγους για να είμαι ευγνώμων που είμαι γιος της. Μοιράζομαι αυτές τις φωτογραφίες μαζί σας με μεγάλη συγκίνηση για να γιορτάσω αυτή την ημέρα. Σε ευχαριστώ για κάθε μέρα που πέρασα στο πλευρό σου μαμά», έγραψε ο σπουδαίος Πελέ. 

Η εφημερίδα «O'Globo» είχε ανακηρύξει πρόσφατα τη Σελέστ ως «Βραζιλιάνα μητέρα της χρονιάς». Ο πατέρας του Πελέ δεν έβγαζε πολλά χρήματα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, καθώς ποτέ δεν κατάφερε να επανέλθει μετά από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Έτσι, για πολύ καιρό, η Σελέστ πίεζε το γιο της να επιλέξει ένα άλλο επάγγελμα.

Η μητέρα του Πελέ

Η Σελέστ γεννήθηκε στο Tres Coracoes, Minas Gerais της Βραζιλίας, αλλά όταν ο Πελέ ήταν παιδί μετακόμισαν στο Bauru. Όταν ήταν 12 ετών, ο Πελέ έπαιξε για πρώτη φορά σε τουρνουά εφήβων.

Ήταν υποχρεωτικό να φορέσει παπούτσια, αλλά δεν είχε. Ένας άνδρας, που είχε τρία αγόρια στην ηλικία του Πελέ, συμφώνησε να του δώσει ένα ζευγάρι εάν του επέτρεπαν να προπονήσει την ομάδα νέων. Και κάπως έτσι, ο άνθρωπος, που έμελλε να γίνει γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για το ταλέντο του στο γήπεδο, έπαιξε για πρώτη φορά σε τουρνουά.

Πηγή: skai.gr