Μεντβέντεφ: Με τους Ρεπουμπλικανούς έρχεται η «αρχή του τέλους» της υποστήριξης των ΗΠΑ στην Ουκρανία

«Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν πάντα τους φίλους τους, και οι Ουκρανοί θα έχουν την ίδια τύχη» υποστήριξε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram την Παρασκευή.

Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, οι Ρεπουμπλικάνοι πρόκειται να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας την «αρχή του τέλους» της υποστήριξης της Αμερικής στην Ουκρανία, υποστήριξε την Παρασκευή ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δεσμευτεί για «περισσότερο έλεγχο» της οικονομικής στήριξης των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

«Το θέμα των χρημάτων για την Ουκρανία γίνεται τοξικό στις ΗΠΑ. Οι βουλευτές απαιτούν ολοκληρωτικούς ελέγχους για το πού έχει πάει το τεράστιο χρηματικό ποσό», σχολίασε ο ρώσος αξιωματούχος.

Αυτό θα ισχύει και για τα «νέα δεκάδες δισεκατομμύρια που ζήτησε» ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να διαθέτει κεφάλαια για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία ως «μέρος της ρωσοφοβικής συναίνεσης των αμερικανικών ελίτ», παρατήρησε ο πρώην Ρώσος πρόεδρος. Ωστόσο, αυτό θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, υποστήριξε, προσθέτοντας ότι οι απλοί Αμερικανοί θα δουν σταδιακά την «πραγματικότητα».

«Εξαπατήθηκαν για άλλη μια φορά. Τεράστια κεφάλαια αντλήθηκαν από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ παρά την οικονομική ύφεση και το γεγονός ότι οι τιμές για τα πάντα αυξάνονται», σχολίασε ο Μεντβέντεφ.

Η δυσαρέσκεια θα συνεχίσει να αυξάνεται, έως ότου το Κογκρέσο σταματήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, εκτίμησε, επιμένοντας ότι αυτό είναι αναπόφευκτο γιατί «η Αμερική πάντα εγκατέλειπε τους φίλους της».

Παρόμοιες απόψεις εξέφρασε νωρίτερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία είπε ότι «οι ΗΠΑ δημιουργούν τέρατα» που «ξεφεύγουν από τον έλεγχο», αναφέροντας τους Ταλιμπάν και την τρομοκρατική ομάδα της Αλ Κάιντα ως παραδείγματα.

Σημειώνεται ότι το σκληρό δεξιό κομμάτι των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων θα πιέσουν να σταματήσει η χρηματοδότηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με το CNN. Η είδηση έρχεται αφότου ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε την έγκριση νέας οικονομικής βοήθειας ύψους 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
 

Πηγή: skai.gr