Χιλή: Από τις χειρότερες πυρκαγιές στην παγκόσμια ιστορία σαρώνουν τη χώρα (βίντεο - φωτογραφίες)

Καταστροφικές πυρκαγιές – από τις χειρότερες στην παγκόσμια ιστορία -  μαίνονται ανεξέλεγκτες εδώ και σχεδόν 10 μέρες στην κεντρική Χιλή

Καταστροφικές πυρκαγιές – από τις χειρότερες στην παγκόσμια ιστορία -  μαίνονται ανεξέλεγκτες εδώ και σχεδόν 10 μέρες στην κεντρική Χιλή. 

Η πύρινη κόλαση – κυριολεκτικά -  μέχρι τώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, έχει κάψει περισσότερα από 2.900.000 στρέμματα και έχει καταστρέψει 1.150 σπίτια. 

Εκατοντάδες είναι οι εγκαυματίες στα νοσκομεία και δεκάδες χιλιάδες οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 

Τεράστια είναι και η περιβαλλοντική καταστροφή - ακόμα ανυπολόγιστη.

xilh

Περισσότεροι από 5.600 πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεση 82 πυρκαγιών από τα 309 μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα.

Οι επαρχίες Μπιόμπιο, Νιούμπλε και Λα Αραουκάνια, στο κεντρικό τμήμα της χώρας έχουν πληγεί περισσότερο και η κυβέρνηση της Χιλής τις κήρυξε σε κατάσταση καταστροφής

Ωτσόσο, οι πυρκαγιές απειλούν πλέον και άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας ενός κύματος καύσωνα - κόκκινη προειδοποίηση εκδόθηκε για κάποιες περιοχές της επαρχίας Λος Ρίος, στη νότια Χιλή, κοντά στις πόλεις Κοράλ και Βαλδίβια.

«Ενδέχεται να δημιουργηθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση από κλιματική άποψη», εκτίμησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Μονσάλνε κάνοντας λόγο για νέες εστίες πυρκαγιών.

xili

Στη Χιλή έχει φτάσει και διεθνής βοήθεια

Οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Αργεντινή και το Μεξικό έχουν στείλει αεροσκάφη, φορτηγά, ελικόπτερα, drones, αλλά και προσωπικό. Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες την αποστολή προσωπικού για να συνδράμει τους Χιλιανούς πυροσβέστες.

Πηγή: skai.gr