Μεξικό: Τους 10 έφτασαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό της Τρίτης

Τους 10 έφτασαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο νότιο Μεξικό την Τρίτη, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση, την ώρα που οι κάτοικοι στην Οαχάκα, την πλέον πληγείσα πολιτεία, καθαρίζουν τα ερείπια και αποτιμούν τις ζημιές.

Ο σεισμός των 7,5 βαθμών, σύμφωνα με το Εθνικό Σεισμολογικό Ινστιτούτου του Μεξικού, είχε το επίκεντρό του στην πολιτεία Οαχάκα, στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ έγινε αισθητός ως την πόλη του Μεξικού.

Περίπου 30 κτίρια υπέστησαν ζημιές στην πρωτεύουσα, ενώ σε μια νότια συνοικία, η οποία είχε πληγεί πολύ από έναν άλλο σεισμό το 2017, κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνήτης της Οαχάκα Αλεχάντρο Μουράτ ανέφερε ότι 117 κοινότητες και περισσότερα από 5.000 σπίτια επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Ζημιές υπέστησαν επίσης εκπαιδευτικά κέντρα και ιστορικοί χώροι, ανάμεσά τους και τέσσερις αρχαιολογικοί χώροι.

Ο πιο πρόσφατος μεγάλος σεισμός στο Μεξικό είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 και είχε προκαλέσει τον θάνατο 370 ανθρώπων.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ