Μεξικό: Στοιβαγμένα σε φορτηγό εντοπίστηκαν 57 ανήλικα παιδιά από τη Γουατεμάλα

Τα ασυνόδευτα παιδιά ήταν κυρίως αγόρια ηλικίας 14-17 ετών. Ανάμεσα στους μετανάστες ήταν και μια μητέρα με το παιδί της

Φορτηγό που μετέφερε 67 μετανάστες εκ των οποίων οι 57 ήταν ανήλικοι εντοπίστηκε από την αστυνομία του Μεξικού όταν το σταμάτησε για έλεγχο.

Τα ασυνόδευτα παιδιά ήταν κυρίως αγόρια ηλικίας 14-17 ετών. Ανάμεσα στους μετανάστες ήταν και μια μητέρα με το παιδί της. Οι μετανάστες, που δεν είχαν έγγραφα, εντοπίστηκαν σε σημείο ελέγχου στη βόρεια πολιτεία Τσιουάουα, που γειτονεύει με τις ΗΠΑ.

Ο οδηγός του φορτηγού θα παραπεμφθεί στην εισαγγελία, ενώ η μητέρα με το παιδί και τα ασυνόδευτα παιδιά παραδόθηκαν στις κρατικές υπηρεσίες προστασίας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στελέχη του ΙΝΜ εντοπίστηκαν τρία ασυνόδευτα παιδιά από το Ελ Σαλβαδόρ αποκλεισμένα σε νησίδα στον Ρίο Γκράντε, στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Τον Δεκέμβριο καταγράφηκε ρεκόρ προσαγωγών παράτυπων μεταναστών στα νότια σύνορα τ των ΗΠΑ, σύμφωνα με την υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP). Όμως ο αριθμός τους αυτόν τον μήνα μειώθηκε, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ