Κλείσιμο

Επίθεση μεδουσών σε κολυμβητές σε αγώνα στη Μασσαλία: Έβαλαν στα τσιμπήματα...αφρό ξυρίσματος- Δείτε βίντεο

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι μέδουσες πολλαπλασιάζονται στην Κυανή Ακτή λόγω των ανέμων, αλλά και επειδή οι χελώνες και τα δελφίνια που τις τρώνε είναι είδη προς...εξαφάνιση

Περισσότεροι από 80 κολυμβητές στη Μασσαλία δέχθηκαν επίθεση από μέδουσες κατά τη διάρκεια του κολυμβητικού αγώνα ανοιχτής θαλάσσης, Monte Cristo Challenge.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, στις 8:30 το πρωί της Κυριακής, ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές μπήκαν στο νερό για να διασχίσουν μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων. «Μόλις δόθηκε η έναρξη, μετά από 5 λεπτά, ακούσαμε κραυγές που σηματοδοτούσαν την παρουσία πολλών μεδουσών», εξηγεί ο Φρανσουά Ζακέλ του SNSM στο BFM Marseille Provence.

Τότε οι διασώστες παρενέβησαν για να μεταφέρουν πίσω στην παραλία Πράδο, 46 άτομα. Παρά την παρουσία κοπαδιού μεδουσών, κάποιοι κολυμβητές συνέχισαν τον αγώνα. 

Αλλά ενώ οι διασώστες είχαν ολοκληρώσει την εκκένωση των κολυμβητών από τον πρώτο αγώνα, έπρεπε να σώσουν περίπου 40 ακόμα κολυμβητές από τον δεύτερο αγώνα, επίσης τσιμπημένους από μέδουσες. Μάλιστα, για να καταπραϋνουν τον πόνο έβαλαν αφρό... ξυρίσματος.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι μέδουσες πολλαπλασιάζονται στην Κυανή Ακτή. Ειδικότερα λόγω των ανέμων, αλλά και επειδή τα «αρπακτικά» τους: οι χελώνες και τα δελφίνια γίνονται όλο και πιο σπάνια. 

Ακόμα, δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν πρόκειται για μωβ μέδουσες. 

Πηγή: skai.gr