Μαρτίνο

Κακοκαιρία «Barbara»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα οδικά δίκτυα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Αρχικά η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας έκλεισε ως τα Οινόφυτα και στη συνέχεια έως την Τραγάνα - Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων ως τις 11 το βράδυ - Άνοιξε η Αττική Οδός, ρίχνουν αλάτι από Ελευσίνα ως Μεταμόρφωση

Κλείσιμο

Αντίποινα της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές κυρώσεις - Απειλές για σημαντική μείωση στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου

Πρόκειται για τη χαμηλότερη εκτίμηση από αυτή που είχαν κάνει οι αναλυτές της αγοράς

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσε να μειωθεί κατά 500.000 έως 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στις αρχές του 2023, ως αντίποινα στην εφαρμογή του «απαγορευτικού» στις εισαγωγές ρωσικού αργού που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, , όπως αποκάλυψαν στο Reuters δύο πηγές από μεγάλους Ρώσους παραγωγούς, οι οποίοι ζήτησαν την ανωνυμία τους.

Η απαγόρευση που έχει επιβάλλει η ΕΕ ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη εκτίμηση από αυτή που είχαν κάνει οι αναλυτές της αγοράς.

Ο Alexei Kokin της ρωσικής τράπεζας Otkritie συμφώνησε σε γενικές γραμμές με την εκτίμηση αυτή για τον πιθανό αντίκτυπο των δυτικών μέτρων στη ρωσική παραγωγή.

Η Δύση θέλει να πιέσει οικονομικά τη Ρωσία. Οι εξαγωγές αργού, φυσικού αερίου και πετρελαϊκών προϊόντων αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των εσόδων της Ρωσίας, τα οποία παρέμειναν υψηλά καθώς η διακοπή της παραγωγής και των πωλήσεων μετά τις δυτικές κυρώσεις υπεραντιστάθμισε τις υψηλές τιμές στις διεθνείς αγορές.

Πηγή: skai.gr