McDonald's: Πούλησε την ρωσική επιχείρηση σε Ρώσο επιχειρηματία

Ο αμερικανικός κολοσσός των McDonald's προχώρησε στην πώληση της επιχείρησης στην Ρωσία στον επιχειρηματία που είχε ήδη την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων στην χώρα (franchise), Αλεξάντρ Γκοβόρ.

Σύμφωνα με το Reuters, τα εστιατόρια θα λειτουργούν με νέο εμπορικό σήμα, τερματίζοντας περισσότερες από τρεις δεκαετίες παρουσίας.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα χάμπουργκερ στον κόσμο κατέχει περίπου το 84% των σχεδόν 850 εστιατορίων της στη Ρωσία και έγινε μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εταιρείες που έφυγε από τη χώρα. Ωστόσο, θα διατηρήσει το σήμα κατατεθέν της.

Ο Γκοβόρ διευθύνει τα ρωσικά McDonald's από το 2015 και είχε βοηθήσει την αλυσίδα να επεκταθεί στην απομακρυσμένη Σιβηρία, όπου διαχειρίζεται 25 εστιατόρια.

Οι δύο εταίροι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την διατήρηση των εργαζομένων για τουλάχιστον δύο χρόνια με τους ίδιους όρους.

Ο Γκοβόρ θα πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων σε 45 περιφέρειες της χώρας μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης, που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Πηγή: skai.gr