Πέθανε ο τραγουδιστής των Faithless, Maxi Jazz

"Με μεγάλη μας οδύνη ανακοινώνουμε ότι ο Maxi Jazz πέθανε χθες το βράδυ"αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του συγκροτήματος.

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Μάξι Τζαζ, ο τραγουδιστής του εμβληματικού dance συγκροτήματος Faithless.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το μουσικό συγκρότημα έγραψε:

"Με μεγάλο πόνο ανακοινώνουμε ότι ο Maxi Jazz πέθανε χθες το βράδυ. Ήταν ένας άνθρωπος που άλλαξε τη ζωή μας με τόσους πολλούς τρόπους".

¨"Έδωσε το σωστό νόημα και μήνυμα στη μουσική μας. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, έδινε από τον χρόνο του σε όλους, είχε μια σοφία που ήταν τόσο βαθιά αλλά δεν τον έκανε απροσπέλαστο στους γύρω του. Ήταν τιμή και, φυσικά, αληθινή χαρά να συνεργαστoύμε μαζί του", προσθέτει η ανακοίνωση, στην οποία επίσης συνοψίζεται πως ήταν ένας λαμπρός στιχουργός, DJ, βουδιστής και είχε μια υπέροχη σκηνική παρουσία.

Μάλιστα, οι συνεργάτες του τον περιγράφουν ως λάτρη των αυτοκινήτων, καλό ομιλητή, όμορφοςάνθρωπο και ιδιοφυΐα με ηθικές αρχές.

Ποιοι είναι οι Faithless

Οι Faithless, διάσημο Βρετανικό μουσικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής, αποτελούνταν από τους Maxi Jazz, Sister Bliss και Rollo.

Το συγκρότημα έγινε αρχικά γνωστό με τα τραγούδια «Insomnia», «Salva Mea», «God Is a DJ» και «We come 1».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους (από το 1995 έως το 2011), ηχογράφησαν έξι μουσικά στούντιο άλμπουμ και έχουν πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Τον Φεβρουάριο του 2015 επανενώθηκαν και τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφορήσαν το Faithless 2.0, ένα διπλό remix album που περιέχει όλες τις επιτυχίες τους.

Στις 23 Οκτωβρίου 2020, κυκλοφόρησαν το "All Blessed", το οποίο είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ τους μετά από 10 χρόνια και το πρώτο χωρίς τον βασικό τραγουδιστή τους, Maxi Jazz.

Με πληροφορίες από wikipedia 

Πηγή: skai.gr