Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα νίκησε - ξανά - τον καρκίνο: « Δεν είναι στο DNA μου να τα παρατάω» (βίντεο)

Η θρυλική τενίστρια ανακοίνωσε ότι  κατάφερε να βγει νικήτρια στον αγώνα κατά του καρκίνου στον λάρυγγα, με τον οποίο είχε διαγνωστεί στις αρχές Ιανουαρίου

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (Martina Navratilova) αποκάλυψε στις αρχές Ιανουαρίου ότι έχει διπλό καρκίνο στον λαιμό και το στήθος. Τότε η εμβληματική αθλήτρια είχε δηλώσει ότι  «θα παλέψω με ό,τι έχω» και είχε εμφανιστεί αισιόδοξη. 

Τώρα, στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου του Πιρς Μόργκαν TalkTV,  η θρυλική τενίστρια ανακοίνωσε ότι  κατάφερε να βγει νικήτρια στον αγώνα που έδωσε. «Όπως μου είπαν οι γιατροί δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα», δήλωσε η 66χρονη σταρ των γηπέδων τένις. 

Πρόσθεσε ότι έχει μόνο δύο ακόμη εβδομάδες ακτινοθεραπείας στο στήθος της και ότι μετά από αυτό «θα είμαι ελεύθερη».

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι φοβόταν ότι «δεν θα ζούσε μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα» και ότι το να νικήσει την ασθένεια ήταν το «πιο δύσκολο πράγμα».
.

Όπως είπε, η διάγνωση τον Ιανουάριο την ανάγκασε να θέσει σε αναμονή τα σχέδια να υιοθετήσει ένα παιδί με τη σύζυγό της Τζούλια Λεμίγκοβα και μάλιστα συνέταξε μια λίστα με πράγματα που ήθελε να κάνει πριν πεθάνει.

Πάντως, η νικήτρια 18 γκραν σλαμ στην τεράστια καριέρα της ήταν τυχερή ως προς το γεγονός πως διέγνωσε νωρίς και τους δύο καρκίνους.

 «Ποιος έχει δύο καρκίνους ταυτόχρονα; Ποτέ δεν ήμουν αδύναμη, αλλά αυτό γίνεται γελοίο» είπε στην συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξή της η Ναβρατίλοβα. 

Ωστόσο, επιδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το σθένος και τη δύναμη που την οδήγησε και στην τεράστια καριέρα της, η εμβληματικής αθλήτρια δήλωσε: « Το να κάνω πίσω, το να τα παρατάω, δεν είναι επιλογή για μένα, δεν είναι στο DNA μου. Απλά συνεχίζω». 

Το 2010, η Ναβρατίλοβα είχε διαγνωσθεί με μη διηθητικό καρκίνο του μαστού και τον ξεπέρασε έξι μήνες μετά, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε ογκεκτομή, ενώ είχε υποβληθεί και σε ακτινοβολίες για διάστημα έξι εβδομάδων.

Πηγή: skai.gr