Μαρόκο: Δύο ιταλοί τουρίστες δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Φες

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον δράστη και τον συνέλαβαν. Κατόπιν έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε νοσηλευθεί με ψυχιατρικές διαταραχές, οι οποίες χρονολογούνται από το 2013.

Δύο ιταλοί τουρίστες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την επίθεση που δέχθηκαν, χθες Πέμπτη, στην πόλη Φες του βόρειου Μαρόκου, από άνδρα που πάσχει από «ψυχικές διαταραχές», μεταδίδουν μαροκινά μέσα ενημέρωσης.

Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στους δύο Ιταλούς «χωρίς προφανή λόγο», την ώρα που ξεναγούνταν σε τουριστικά αξιοθέατα, ανέφερε ο ιστότοπος Le360. Οι τουρίστες τραυματίστηκαν ελαφρά στα χέρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον δράστη και τον συνέλαβαν. Κατόπιν έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε νοσηλευθεί με ψυχιατρικές διαταραχές, οι οποίες χρονολογούνται από το 2013. Η τελευταία εισαγωγή του σε κλινική ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου, αναφέρουν τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης.

Η εισαγγελία ανέθεσε αρχικά την υπόθεση στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τρομοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ