Mαρόκο: Λεπτό προς λεπτό η επιχείρηση διάσωσης του μικρού Ράιαν από το πηγάδι

Aνασύρθηκε νεκρός ο 5χρονος Ράιαν από το πηγάδι από όπου είχε παγιδευτεί εδώ και πέντε ημέρες.

Μαροκινοί διασώστες εισήλθαν από νωρίς το απόγευμα στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρισκόταν το πεντάχρονο παιδί.

Οι διασώστες συνοδεύονταν από ιατρική ομάδα, αλλά δεν ήταν γνωστό πότε θα ξαναβγούν καθώς η επιχείρηση, όπως και συνέβη, εκτιμόταν εξ αρχής πως διαρκέσει ώρες.

Αγωνία όλων ήταν να βρουν ζωντανό το παιδί, αγνοώντας σε τι κατάσταση μπορεί να βρίσκεται. Δυστυχώς την αισιοδοξία που έφερε παγκοσμίως η είδηση του απεγκλωβισμού του, διαδέχτηκε λεπτά αργότερα θλίψη καθώς τα ΜΜΕ της χώρας ανακοίνωσαν πως το πεντάχρονο παιδί είναι νεκρό.

Στην είσοδο του τούνελ έσπευσε ομάδα πυροσβεστών, ένα ασθενοφόρο και ένα ελικόπτερο με ιατρικό εξοπλισμό. Ιατρικός εξοπλισμός και υλικό προωθήθηκε στο εσωτερικό του τούνελ.

Στις τελευταίες εικόνες που προήλθαν από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαινόταν ξαπλωμένο στο πλευρό και ήταν αδύνατον να πει κανείς με βεβαιότητα ότι είναι ζωντανό, δήλωσε ένας διασώστης.

Οι διασώστες διοχέτευσαν οξυγόνο μέσω σωλήνων και έχουν κατεβάσει μπουκάλια με νερό, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το παιδί τα χρησιμοποίησε.

Οι εργασίες διάνοιξης του οριζόντιου τούνελ μήκους λίγων μέτρων είχαν προχωρήσει με πολύ αργούς ρυθμούς στην απομονωμένη κοινότητα της επαρχίας Τσεφτσαουέν του βόρειου Μαρόκου και όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες στην αποφυγή κατολισθήσεων.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πλήθος χιλιάδων ανθρώπων είχε συρρεύσει και κατασκηνώσει παρά το κρύο στην ορεινή αυτή περιοχή του Ριφ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Μεταλλικά φράγματα είχαν τοποθετηθεί για να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει.

Καθώς οι εργασίες προχωρούσαν, οι άνθρωποι φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και χειροκροτούσαν για να ενθαρρύνουν τους διασώστες.

Το δράμα του Ράιαν έχει προκαλέσει κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάγρεμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: RUPLTY

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ